Και όμως.. η μοναδική  έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα κινδυνεύει (ΑΝΑΛΥΣΗ)

Σενάριο τρόμου για την  παραμονή της έδρας του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Τρικάλων και στην κ. Μαρίνα Κοντοτόλη  υπάρχει και μάλιστα με αρκετές πιθανότητες.

Σύμφωνα με την ανάλυση του trikalatroll.gr  και στο πολύ πιθανό σενάριο  να  έχουμε επτακομματική Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ  θα  απωλέσει   τις 21 από τις 71 έδρες που πήρε στις προηγούμενες εκλογές, μαζί και την έδρα των Τρικάλων στην περίπτωση εκείνη που  η Νέα Δημοκρατία θα φτάσει το 45%, και ο Σύριζα  να πέσει  στο 18,5%.

Τουτέστιν για να είναι ασφαλής η έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα, θα πρέπει πανελλαδικά να μη πέσει κάτω από 19%

Επιπλέον  η έδρα του ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει και σε μία άλλη περίπτωση .

Σε εκείνη που θα πέσει αισθητά ο απόλυτος αριθμός των ψήφων του   ΣΥΡΙΖΑ στα  Τρίκαλα, με αποτέλεσμα να μεταβληθεί η κατάταξη του στη λίστα των εκλογικών περιφερειών(50ος στις προηγούμενες εκλογές)  που  συγκροτείται με βάση τον απόλυτο αριθμό  ψήφων που  δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατοχύρωση έδρας στην πρώτη κατανομή .

Σε αυτή την περίπτωση την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ θα σπεύσουν να καταλάβουν τα κόμματα που εμφανίζουν τα  μεγαλύτερα υπόλοιπα απο εκείνο του Συριζα αρχής γενομένης από το μικρότερο κόμμα προς το μεγαλύτερο, ενώ  στην εξαιρετική  περίπτωση που έχουν συμπληρώσει  τις έδρες τους σε άλλες περιφέρειες, να καταλήξει ακόμη και στο πρώτο κόμμα.