“Κονταίνει” ο Βορίδης τους περιφερειάρχες και τους “μικρούς πρωθυπουργούς”. Αγοραστέ ακούς;

Στροφή και αλλαγή πορείας του διοικητικού μοντέλου της χώρας, σηματοδοτούν οι δηλώσεις Υπουργού Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη κατά την επίσκεψή του στην αποκεντρωμένη διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας,

Οι δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού έρχονται λίγο μετά  την τοποθέτηση των νέων Γενικών Γραμματέων των αποκεντρωμένων περιφερειών, οι οποίοι όπως «καταγγέλλουν» οι αιρετοί περιφερειάρχες αποτελούν βραχίονες ελεγκτές και τοποτηρητές της κεντρικής διοίκησης στις περιφέρειές τους.

Έτσι το μοντέλο των μικρών πρωθυπουργών (αιρετοί περιφερειάρχες) και της περιφερειακής διακυβέρνησης, όχι μόνο δεν φαίνεται να έχει τύχη , τουναντίον θα ελέγχεται περαιτέρω, δια των νέων  γενικών γραμματέων των αποκεντρωμένων διοικήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, νέος Γενικός Γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης η οποία θα έχει εποπτικό και ελεγκτικό ρόλο στους περιφερειάρχες και στο διοικητικό μοντέλο των περιφερειών, έχει οριστεί για τη Θεσσαλία ο πρώην Δήμαρχος Λαρισαίων  κ. Τζανακούλης. (εδώ)