Κ. Αγοραστός για νέα ΚΑΠ: Η Θεσσαλία θα χάσει από επιδοτήσεις 46,2 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο – Η Π.Ε. Τρικαλων χάνει 6,2 εκατ. ευρ

Στην ημερίδα για τη νέα ΚΑΠ, στη Νίκαια, μίλησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο οποος μεταξυ αλλων αναφερθηκε στις απωλειες απο την εφαρμογη της ΚΑΠ αλλά και στις επόμενες διεκδικήσεις της Περιφέρειας.

Δεν σας κρύβω ότι μετά από τις διαδοχικές συναντήσεις και επαφές που είχα, η ανησυχία μου για την επόμενη μέρα είναι μεγάλη. Όπως προκύπτει η Θεσσαλία θα χάσει από επιδοτήσεις 46,2 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Ο νομός Λάρισας χάνει 20,5 εκατ ευρώ κάθε χρόνο, σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, ο Νομός Καρδίτσας 14 εκατομμύρια ευρώ, ο Νομός Τρικάλων 6,2 εκατ και ο νομός Μαγνησίας 5,5 εκατ ευρώ.

Την ίδια στιγμή, ολόκληροι δήμοι πλήττονται καίρια από την περικοπή των συνδεδεμένων ενισχύσεων σε βασικά αγροτικά προϊόντα κι όλος ο κάμπος απειλείται από την κλιματική κρίση.

Στηρίζουμε τον αγροτικό τομέα, με 239.200 έργα, συνολικού προυπολογισμού 2 δις.

Και συνεχίζουμε, με τον ίδιο ρυθμό. Διεκδικώντας όλα όσα δικαιούμαστε. Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα φράγματα που έχουν δρομολογηθεί και που διεκδικεί η Περιφέρεια – Μουζακίου, Τιτάνου,  Νεοχωρίτη Πύλης, Αγιονερίου  Ελασσόνας-,  το έργο του Αχελώου διασφαλίζει  τη συνέχιση της ζωής και  της παραγωγής, διασφαλίζει  το μέλλον της Θεσσαλίας και των επόμενων γενιών. Πρέπει άμεσα να προχωρήσει η ολοκλήρωση του έργου του φράγματος της Μεσοχώρας που βρίσκεται στο 85%  της υλοποίησης του γιατί χάνουμε 140.000.000 ευρώ το χρόνο από ρεύμα το οποίο δεν παράγεται. Η συντριπτική πλειοψηφία,  συμφωνεί  με το έργο. Οι  διφορούμενες φωνές κάνουν ζημιά στην ελληνική οικονομία και συντηρούν  ένα «εθνικό έγκλημα». Τα μεγάλα έργα, όπως αυτό στο οποίο έχουν επενδυθεί 1,2 δις ευρώ σε παρούσες αξίες,  κατασκευάζονται για να ολοκληρώνονται και να προσφέρουν στην κοινωνία, στην οικονομία, στο περιβάλλον,  όχι για να καταστρέφονται”