Κ. Μητσοτάκης: Εκλογές τέλος τετραετίας, δεν έχω αποφασίσει ακόμη ημερομηνία

Η κυβέρνηση αυτή υπερηφανεύεται, πιστεύω δικαιολογημένα, ότι είναι συνεπής στις εξαγγελίες της και όποτε για οποιοδήποτε λόγο συναντάμε δυσκολίες και καθυστερήσεις, έχουμε το θάρρος αυτές να τις αναγνωρίζουμε και να επιδιώκουμε να τις διορθώνουμε” δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι “η χώρα είναι δέσμια ενός εκλογικού νόμου, της απλής αναλογικής, ο όποιος έχει παρά πολλά μειονεκτήματα που δημιουργεί ουσιαστικά προβλήματα κυβερνησιμότητας και ναρκοθετεί την πολιτική σταθερότητα“. Ταυτόχρονα είπε ότι «εγώ δεν βλέπω δύο εκλογές αλλά σκέπτομαι τις εθνικές εκλογές όποτε γίνουν στο τέλος της τετραετίας, χωρίς να έχω αποφασίσει ποιά θα είναι η ακριβής ημερομηνία».

Ακόμη ανέφερε ότι «το τι θα γίνει μετά τις ενδεχόμενες δεύτερες εκλογές είναι πολύ νωρίς ακόμη να το συζητήσουμε, αν και δεν έχω κρύψει ότι ο στόχος της ΝΔ είναι να υπάρχει αυτοδυναμία μετά τις δεύτερες εκλογές και αυτός ο στόχος είναι εφικτός».

Μάλιστα, όπως συμπλήρωσε, «εξακολουθεί να ισχύει η δέσμευσή μου να εξαντλήσω την τετραετία». Σε αυτό το σημείο κατηγόρησε κυρίως την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «καταφεύγει στην τοξικότητα στα υποτιθέμενα σκάνδαλα σε μία ‘κίτρινη’ πολιτική αντιπαράθεση, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει να το κάνει πολύ καλά