Κ. Μητσοτάκης: “Πολύ σοβαρή η υπόθεση Σπυράκη, ακόμη δεν έχω πλήρη εικόνα”

«Πολύ σοβαρή» είναι η υπόθεση που αφορά στην ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη Σύνοδο Κορυφής στην οποία έλαβε μέρος.

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για την άρση ασυλίας της κυρίας Σπυράκη, ο πρωθυπουργός σημείωσε:

«Πληροφορήθηκα την υπόθεση αυτή όσο ήμουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Είναι μία σοβαρή υπόθεση. Δεν έχω ακόμα πλήρη εικόνα. Θα μου επιτρέψετε να επιστρέψω στην Αθήνα, να μελετήσω το ζήτημα και να σας απαντήσω για το ζήτημα αυτό αύριο».

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα υποστηρίξει την άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη.

Για την υπόθεση Σπυράκη, η ΝΔ απάντησε με ανακοίνωσή της στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι επιχειρεί να εμπλέξει ανόμοια πράγματα για να δημιουργήσει εντυπώσεις. «Η υπόθεση της κυρίας Σπυράκη δεν έχει καμία σχέση με το Qatargate».

Για να προσθέσει το κυβερνών κόμμα: «Η ίδια η κυρία Σπυράκη έχει δηλώσει ότι αποδέχεται το αίτημα άρσης της ασυλίας της, προκειμένου να διαφανεί ότι πρόκειται για διοικητική διαφορά σχετικά με επίδομα πρώην συνεργάτη της και ότι η ίδια δεν έχει οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Καταλαβαίνουμε την αντιπολιτευτική απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ας περιμένουμε τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών».

 

Πηγή στοιχείων:iefimerida