Μαρουσάκης: Μέχρι και του Αγίου Δημητρίου το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε σήμερα, ότι ο αίθριος καιρός θα συνεχιστεί μέχρι και του Αγίου Δημητρίου (26/10), όπου στη συνέχεια θα ανατραπεί το σκηνικό και θα γίνει πιο άστατος.Ειδικότερα, ο μετεωρολόγος του OPEN, τόνισε αρχικά ότι τις επόμενες μέρες ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα, όμως παράλληλα θα υπάρχει αυξημένη υγρασία, ομίχλες και αφρικανική σκόνη.

Μαρουσάκης: Αυξημένες θερμοκρασίες σήμερα (20/10), σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Για σήμερα, Παρασκευή (20/10), στα νότια και ανατολικά τμήματα της χώρας θα έχουμε αραιές συννεφιές, ενώ στην υπόλοιπη χώρα η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί. Νότιοι θα πνέουν οι άνεμοι, εντάσεως έως 6-7 μποφόρ στο Ιόνιο, και 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο. Ο υδράργυρος ανεβαίνει σιγά-σιγά και η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 26-28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική σήμερα, ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει τις επόμενες ώρες, με τη θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους 26-27 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα σημειωθούν ασθενείς νοτιάδες.

Στη Θεσσαλονίκη, σημειώνονται ομίχλες το πρωί της Παρασκευής, με τον υδράργυρο να αναμένεται να φτάσει έως τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Με άστατο καιρό η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου
Παράλληλα ο μετεωρολόγος του OPEN, τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες, θερμές αέριες μάζες θα ανεβάσουν την θερμοκρασία μέχρι και τους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αφρικανική σκόνη αναμένεται να κάνει την εμφάνιση της, την Κυριακή (22/10) και την Δευτέρα (23/10), κυρίως, στην δυτική, κεντρική και νότια χώρα. Επίσης, θα σημειωθούν κάποιες λασποβροχές, στα βορειοδυτικά την Κυριακή και ειδικότερα στη βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και κεντρική Μακεδονία.

Ο καιρός θα διατηρηθεί ανοιξιάτικος μέχρι και του Αγίου Δημητρίου (26/10), όμως στην συνέχεια θα χαλάσει, καθώς με βάσει τις τελευταίες προγνώσεις, η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα γίνει με άστατο καιρό.

 

iefimerida.gr