Μεγάλη απάτη στον Βόλο: Πώς ξεγέλασαν και άρπαξαν 500.000 ευρώ από εταιρεία

Η υπόθεση απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τις αρχές, μετά από μήνυση κατ’ αγνώστων για απάτη που κατέθεσε η εταιρία, διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Βόλου.

Μέιλ

Το “φυσάει και δεν κρυώνει” επιχείρηση στον Βόλο που δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό και έπεσε θύμα απατεώνα με αποτέλεσμα να χάσει 500.000 ευρώ μέσω παραπλανητικού e mail που έστειλε άγνωστος σε προμηθεύτρια εταιρία του εξωτερικού, η οποία αντί να καταθέσει τα χρήματα στον λογαριασμό της επιχείρησης πλήρωσε τον απατεώνα.

Η υπόθεση απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τις αρχές, μετά από μήνυση κατ’ αγνώστων για απάτη που κατέθεσε η εταιρία, διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Βόλου και ζητήθηκε προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση, που θεωρείται από τις μεγαλύτερες απάτες σε επίπεδο Μαγνησίας.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, η εταιρία δραστηριοποιείται σε εξαγωγές προϊόντων της και οι πελάτες της στο εξωτερικό πληρώνουν αφού τους σταλεί ηλεκτρονικά, τιμολόγιο και ο IBAN κατάθεσης των χρημάτων.

 

Όπως είναι φυσικό, υπήρξε μεγάλη αναστάτωση και μετά από έρευνα που έκανε η εταιρία διαπίστωσε ότι παρεμβλήθηκε άλλο άτομο – ενδεχομένως χάκερ – άλλαξε το e mail της εταιρίας και καρπώθηκε το ποσό που προοριζόταν για την πληρωμή της εταιρίας!

Μετά από την εξέλιξη αυτή κατατέθηκε μήνυση, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία και παραγγέλθηκε προκαταρκτική, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει επισταμένη έρευνα για τον εντοπισμό του κατόχου της ηλεκτρονικής διεύθυνσης, που παραπλάνησε την εταιρία του εξωτερικού, καθώς και του λογαριασμού που κατέληξαν τα χρήματα.

Ανάλογες απάτες με μεγάλη οικονομική ζημιά σημειώθηκαν και στο παρελθόν στη Μαγνησία όπως το καλοκαίρι του 2019 η υπόθεση με εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε εταιρίες τροφίμων Πανελλαδικά με ζημιά 523.000 € και η απάτη σε βάρος Βολιώτικης εταιρίας για δήθεν αγοραπωλησία σκραπ με ζημιά περίπου 600.000 €, το καλοκαίρι του 2020

Ακολουθήστε το trikalatroll.gr στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.