Μετά το δημοσίευμα του trikalatroll.gr, αποφάσισαν να καθαρίσουν την γέφυρα της οδού Αρριανού

Μηχανήματα για τον καθαρισμό της κοίτης του Ληθαίου και της γέφυρας Αρριανού επιστράτευσε Κυριακάτικα ο Δήμος Τρικκαίων, λίγες ώρες πριν τον ερχομό της νέας κακοκαιρίας.

Σήμερα το πρωί σύμφωνα με ρεπορτάζ του trikalatroll.gr, συνεργεία και εσκαφείς προσπαθούσαν να απελευθερώσουν από τα μπάζα και τα φερτά υλικά στην γέφυρα στην οδό Αρριανού, που λειτουργεί ως φράγμα και πλημμυρίζει τα Τρίκαλα.

Το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι γιατί οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου 17 ημέρες από την καταστροφική πλημμύρα περίμεναν το δημοσίευμα του trikalatroll.gr για να ενεργοποιηθούν, λίγες ώρες πριν την νεροποντή και παρά τις προειδοποιήσεις της ΕΜΥ.

Να σημειώσουμε ότι στην ανάλογη αν και μικρότερης έκτασης πλημμύρα του 2016, το ποτάμι είχε καθαριστεί άμεσα και σε όλο το μήκος του.

Επίσης ειδικοί και μηχανικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την συγκεκριμένη γέφυρα που αποτελεί ύμνο της νεοελληνικής κακοτεχνίας και ζητούν άμεσα το “ξήλωμα” της πριν ξανακαταστρέψει την πόλη και τις περιουσίες των πολιτών.