Με μήνυση απαντά  ο Αχ. Νταβέλης για δημοσίευμα του δημοσιογράφου Π. Κουρτζίδη σχετικά με τις “βαλίτσες”

Σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του δημοσιογράφου Πάρη Κουρτζίδη προχώρησε ο Αχιλλέας Νταβέλης. Αφορμή στάθηκε ανάρτηση του δημοσιογράφου και προέδρου του κόμματος «Ελληνική Ανατροπή» η οποία τον ενέπλεκε σε αναφορές σχετικά με «βαλίτσες»

Δήλωση του κ. Νταβέλη

Παράλληλα με την κατάθεση της μήνυσης, ο κ. Νταβέλης προέβη στην εξής δήλωση: «Υπό κανονικές συνθήκες το να υποβάλεις μήνυση στον «άξιο πολιτικό διάδοχο» του απελθόντος Γιώργου Τράγκα, θα ήταν άνευ ουσίας. Δυστυχώς όμως για έμενα η εμπλοκή και αναφορά του ονόματος μου σε αυτό το χυδαίο μυθιστόρημα, δεν μου αφήνει κανένα περιθώριο πέραν της μηνύσεως.

Βεβαίως οι εμπνευστές του μυθιστορήματος «βαλίτσα» είχαν τη στοιχειώδη ευφυΐα ώστε να περιγράψουν το ευφάνταστο και γελοίο συνάμα έργο τους χωρίς να κατονομάσουν τους ήρωες…

Ελπίζω ο κ. Κουρτζίδης όταν θα κληθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου, να έχει αρκετά πειστήρια ώστε να διασωθεί από τις νομικές και ηθικές συνέπειες που είθισται να ακολουθούν όλους τους κοινούς συκοφάντες.

Εάν πάλι ο δημοσιογράφος και πολιτικός απλώς «άκουγε φωνές» όπως η Ιωάννα της Λωρραίνης στον ύπνο του, τότε φοβούμαι ότι και σε αυτή την περίπτωση τα λεκτικά «πυρά» μπορεί να μην είναι αρκετά. Εύχομαι να υπάρχει το ανάλογο οικονομικό αντίκρισμα που θα χρειαστεί σίγουρα ο εν λόγω συκοφάντης, για να καλύψει τη ζημία που αναίτια προκάλεσε».

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση μήνυση κατά του κ. Κουρτζίδη υπέβαλε προ ημερών και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

πηγή.formedia.gr