Μπορεί δύο “αδέρφια” να είναι υποψήφιοι βουλευτές στο ίδιο ψηφοδέλτιο

 

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Παπακώστα σε συνέντευξη της την περασμένη εβδομάδα στην Ραδιοφωνική Λέσχη Τρίκαλων δήλωσε εμφατικά “δεν σηκώνω κουβέντα για τον Μιχαλάκη, ο Χρίστος είναι bro(αδερφός)”,

Πρίν αλέκτωρ φωνήσαι τρις..» έσκασε το  δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» (εδώ το σχετικό), σύμφωνα με το οποίο η Νέα Δημοκρατία εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής  του αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μιχαλάκη στο ψηφοδέλτιο των ερχόμενων βουλευτικών εκλογών.

Μάλιστα  και για τον σκοπό αυτό, όπως επεσήμανε το σχετικό δημοσίευμα, το νομικό τμήμα  της Νέας Δημοκρατίας ήδη διερευνά το ενδεχόμενο ύπαρξης κωλυμάτων που θα εμπόδιζαν την κάθοδο Μιχαλάκη.

Πέρα όμως από τα τυπικά νομικά κολλήματα, υπάρχει το εξόχως δεοντολογικό ζήτημα  που έχει ανακύψει και το οποίο ήδη απασχολεί την τοπική μας κοινωνία αλλά και τους «bro» Κατερίνα και Χρήστο

Μπορεί δύο αδέρφια, να βρίσκονται στο ίδιο ψηφοδέλτιο;

Δεν υφίσταται ηθικό ασυμβίβαστο, όταν θα παλεύουν για τον ίδιο σταυρό;  Άλλωστε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ποτέ δεν κατέβηκε στο ίδιο ψηφοδέλτιο με την την αδερφή του ( Ντόρα Μπακογιάννη). Πάντα επέλεγαν άλλες περιφέρειες, κάτι που όμως στην περίπτωση Μιχαλάκη-Παπακώστα δεν είναι εφικτό.

Και εδώ που τα λέμε..όπως έλεγαν και οι γονείς μας .. είναι πολύ σκληρό να «σκοτώνονται” αδέρφια για τα πολιτικά.

Το trikalatroll.gr θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει σχετικά