Μυστηριώδης πνευμονία από την Κίνα σαρώνει την Ευρώπη-Αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά

Αύξηση-σοκ των κρουσμάτων πνευμονίας στα παιδιά, παρόμοιας με εκείνη που σαρώνει την ηπειρωτική Κίνα, αναφέρουν χώρες στην Ευρώπη.

Στην Ολλανδία σχεδόν 80 ανά 100.000 παιδιά ηλικίας πέντε έως δεκαπέντε ετών νοσηλεύθηκαν με πνευμονία την περασμένη εβδομάδα, το μεγαλύτερο ξέσπασμα εδώ και χρόνια, σύμφωνα με το Ολλανδικό Ινστιτούτο Έρευνας Υγειονομικών Υπηρεσιών (NIVEL), όταν πέρυσι στην κορύφωση της σεζόν της γρίπης τα κρούσματα στη χώρα έφθασαν τα 60 ανά 100.000 παιδιά.

Ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων πνευμονίας στα παιδιά ανέφερε και η Σουηδία, ενώ χθες ήρθε η σειρά της Δανίας με το Εθνικό Κέντρο Λοιμώξεων της χώρας, το Statens Serum Institut (SSI) να αναφέρει τριπλασιασμό των κρουσμάτων σε επιδημικές διαστάσεις τις τελευταίες πέντε εβδομάδες και να προειδοποιεί για ακόμη μεγαλύτερη αύξηση όταν χειμωνιάσει για τα καλά.

Καμία εξήγηση για τα κρούσματα της μυστηριώδους πνευμονίας

Αξιωματούχοι Υγείας δεν έχουν ακόμη δώσει μια εξήγηση για το ξέσπασμα και προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί κατά πόσον η αύξηση των κρουσμάτων πνευμονίας σε παιδιά στην Ευρώπη συνδέεται με εκείνη των λοιμώξεων του αναπνευστικού που σαρώνει την Κίνα.

Έντονες ανησυχίες για την αύξηση των αναπνευστικών ασθενειών στην Κίνα

Εικόνες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο Διαδίκτυο με κατάμεστα από άρρωστα παιδιά -αλλά και ενήλικες – νοσοκομεία του Πεκίνου και άλλων περιοχών της Κίνας έχουν προκαλέσει ανησυχία στην ιατρική κοινότητα ανά την υφήλιο.

Ο ΠΟΥ σε μια σπάνια κίνηση ζήτησε δημοσίως από τις Αρχές της Κίνας να παράσχουν στοιχεία για ξεσπάσματα πνευμονίας, που μέχρι στιγμής αποδείχθηκε ότι οφείλονταν σε γνωστούς ιούς.