“Μύλος των Ξωτικών”: Φοβού τους άπληστους ευεργετηθέντες..!

Ρίχνει αυλαία σε λίγες ώρες ο 12ος “Μύλος των Ξωτικών” και η πόλη των Τρικάλων που για σαράντα ημέρες περίπου ήταν η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, γυρίζει από τη Δευτέρα το πρωί στους γνώριμους υποτονικούς ρυθμούς.

Η λάμψη του πρωτοποριακού project των γιορτών που εμπνεύστηκε ο πρώην Δήμαρχος κ. Χρ. Λάππας και απογείωσε ο νυν υπουργός κ. Δημ. Παπαστεργίου, προσέδωσε πρωτοφανή αίγλη στην πόλη και αποτέλεσε για αρκετούς επιχειρηματίες της περιοχής θείο δώρο, σε μια περίοδο που η χώρα μαστίζονταν από την οικονομική κρίση.

Μάλιστα πολλοί από αυτούς, όχι μόνο επιβίωσαν επαγγελματικά σε μια άκρως δυσμενή οικονομική συγκυρία, αλλά αδράζοντας την ευκαιρία κυριολεκτικά..πλούτισαν!

Κι όμως φέτος κάποιοι από τους ευεργετηθέντες ενώ έπρεπε να διαφυλάξουν “την κότα που γεννά τα χρυσά αυγά” και προσδίδει προστιθέμενη αξία στη πόλη, έκαναν ακριβώς το αντίθετο.

Κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει αυτή τη στιγμή για τη ζημιά που έχει γίνει στο τουριστικό προϊόν, όχι μόνο της πόλης αλλά και του νομού.

Ας ελπίσουμε οι τοπικοί παραγωγικοί κλάδοι και οι επαγγελματικοί φορείς που εμπλέκονται στον συγκεκριμένο τομέα, να κινητοποιηθούν το επόμενο διάστημα και μαζί με το Δήμο Τρικκαίων που πραγματικά καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες, να εργαστούν από κοινού για μην υπάρξουν απώλειες του χρόνου στον 13ο “Μύλο των Ξωτικών.”