Να ρυθμιστεί τάχιστα η βραχυχρόνια μίσθωση ζήτησε ο Γ. Κουρούπας από τον Υπουργό Τουρισμού

Τα μείζονα θέματα για τα ξενοδοχεία και τον ελληνικό Τουρισμό, έθεσαν στο πλαίσιο της άτυπης γενικής συνέλευσης των προέδρων της ΠΟΞ που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της εφετινής Philoxenia, ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος, ο πρόεδρος του ΞΕΕ Αλέξανδρος Βασιλικός και πέντε πρόεδροι ενώσεων ξενοδόχων, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων ν. Τρικάλων, Γιάννης Κουρούπας.

Βραχυχρόνιες μισθώσεις, πνευματικά δικαιώματα, επιδότηση Απασχόλησης για τα ξενοδοχεία της ορεινής Ελλάδος, ενίσχυση ξενοδοχείων sale & lease back, αγορά εργασίας, ενεργειακό κόστος και net metering βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέλευσης.

Ακολούθησε συζήτηση με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια, τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση, τον Υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρο Καλαφάτη, την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη και τους Διοικητές ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή και ΔΥΠΑ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι Πρόεδροι του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος και ΞΕΕ κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, καθώς και η Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Άντζελα Γκερέκου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης κ. Δημήτρης Γαλαμάτης, η Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Μαρία Αντωνίου, η Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Θάνος, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Μαρία Καραγιάννη κ.α.

Γιάννης Κουρούπας: «Να ρυθμιστεί τάχιστα η βραχυχρόνια μίσθωση»

Να ρυθμιστεί τάχιστα η βραχυχρόνια μίσθωση, ζήτησε στην τοποθέτησή του ο κ. Κουρούπας, τονίζοντας ότι τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης απασχολούν παράνομα εργαζόμενους, σε βαθμό που τα ξενοδοχεία δεν μπορούν να βρουν προσωπικό. Ζήτησε δε να αδειοδοτούνται με κάποιον τρόπο από τον ΕΟΤ.

money tourism