Νομοσχέδιο για τη Δευτεροβάθμια περίθαλψη…Για άλλη μια φορά το μάρμαρο καλείται να πληρώσει ο λαός

Είναι πλέον αναμφισβήτητο ό,τι οι ανατιμήσεις, κυρίως σε ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, βενζίνη, αλλά και σε τιμές πολλών προϊόντων γονάτισαν τα ασθενέστερα και μεσαία εισοδήματα.
Το κερασάκι στην τούρτα για τον εργαζόμενο λαό είναι το νομοσχέδιο για την υγεία. Η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει με το απαραίτητο προσωπικό το Εθνικό Σύστημα Υγείας οδηγεί τους ασθενείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν πρόσβαση στο πολυτιμότερο αγαθό, αυτό της υγείας!
Η εφαρμογή των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων για παράδειγμα δεν μπορεί να θεωρηθεί επίτευγμα καθώς καταργείται στην πράξη ο δημόσιος χαρακτήρας του νοσοκομείου σε μια εποχή μάλιστα που ο κάθε πολίτης αδυνατεί να καλύψει τα έξοδα διαβίωσης!
Με το παρόν νομοσχέδιο διαλύεται η έννοια του δημόσιου αγαθού της υγείας και κατεδαφίζεται ουσιαστικά ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ. Αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη ο κόσμος είναι η στελέχωση των Δημόσιων νοσοκομείων αλλά και των Κέντρων Υγείας καθώς αυτές οι δομές αποτελούν κατάκτηση του λαού και των αγώνων για καλύτερες μέρες.
Enter