Νομός Τρικάλων: Ανατροπή του πολιτικού σκηνικού φέρνει η απογραφή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου, ήταν ξεκάθαρος στην τοποθέτηση του όταν ερωτήθηκε με ποια απογραφή θα διενεργηθούν οι Εθνικές εκλογές το 2023:

«Σύμφωνα με τον Νόμο, με τις προσεγγίσεις και τις εκτιμήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, στις επόμενες εκλογές το 2023 κατά πάσα πιθανότητα θα πάμε με τη νέα απογραφή»

Το δεδομένο αυτό, αλλάζει άρδην τον πολιτικό χάρτη της χώρας και ανατρέπει το σκηνικό σε εκλογικές περιφέρειες που κερδίζουν η χάνουν έδρες.

Με βάση τις διαρροές αφού τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ θα γίνουν γνωστά στις 31 Δεκεμβρίου, ο νομός Τρικάλων συγκαταλέγεται στους χαμένους μιας και πολύ πιθανόν να απολέσει μία έδρα, βάση των επικαιροποιημένων πληθυσμιακών κριτηρίων.

Οι επιπτώσεις του σεναρίου αυτού μεταβάλλουν άρδην το τοπικό πολιτικό σκηνικό, αφού εκτός της μείωσης των Βουλευτών που εκλέγονται από τέσσερις σε τρεις, μειώνονται οι υποψήφιοι στα κομματικά ψηφοδέλτια που διεκδικούν έδρα από έξη σε πέντε και οι σταυροί προτίμηση από δύο γίνονται ένας.

Οι μεταβολές αυτές θα αλλάξουν τις στρατηγικές των κομματικών επιτελείων της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Τρίκαλα, αφού θα βρεθούν στην οδυνηρή θέση να περικόψουν μια θέση υποψηφίου στα ψηφοδέλτια τους αλλά και των ίδιων των διεκδικητών της έδρας μιας θα αναγκαστούν να αναπροσαρμόσουν τις προσωπικές τους τακτικές και συμμαχίες.

Υπομονή τρεις εβδομάδες ακόμη..