Ν. Τρικάλων: Η τεράστια σημασία της σιδηροδρομικής σύνδεσης με Ηγουμενίτσα και η αρκούδα της Πίνδου

Ως το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο όλων των εποχών(μετά την περίοδο διακυβέρνησης του Χαριλάου Τρικούπη), χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς και τους τοπικούς επιχειρηματίες η εξαγγελία για την σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμπάκας-Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας, που θα πραγματοποιήσει ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στον νομό Τρικάλων τις προσεχείς ημέρες.

Κι αυτό γιατί είναι δεδομένη η βούληση της Ε.Ε που έχει τερματίσει κάθε χρηματοδότηση για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων, το τρένο να αντικαταστήσει τις οδικές μεταφορές για περιβαλλοντικούς και ενεργειακούς λόγους αλλά και επειδή το κόστος μεταφοράς των ντόπιων προϊόντων προς τις μεγάλες Ευρωπαϊκές αγορές, θα μειωθεί δραματικά.

Πρώτη είχε θέσει το ζήτημα το περασμένο Αύγουστο στον κ. Κ. Μητσοτάκη και στον αθόρυβο αλλά πολύ αποτελεσματικό αρμόδιο Υπουργό κ. Κ. Καραμανλή, η Βουλευτής Τρικάλων κα. Κατερίνα Παπακώστα, διαγνώνοντας έγκαιρα τη σημασία για την ανάπτυξη της περιοχής του συγκεκριμένου έργου, όπως κι αυτού της Εθνικής οδού Τρικάλων – Άρτας.

Στους απαισιόδοξους που κάνουν λόγο ότι η υλοποίηση του ονείρου για την σιδηροδρομική σύνδεση με το λιμάνι του Ιουνίου χάνεται στα τέλη της επόμενης δεκαετίας, στελέχη της Κομισιόν απαντούν, ότι οι διαδικασίες θα επιταχυνθούν και η χρηματοδότηση θα είναι άμεση, κρατώντας μια επιφύλαξη μόνο για ενδεχόμενες καθυστερήσεις ελέω οικολογικών οργανώσεων και της αρκούδας της Πίνδου.