Ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης του Ληθαίου επί της οδού Κανούτα (φώτο)

Ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου παραποταμίως, όπως ήταν προγραμματισμένο, το έργο ανάπλασης του Ληθαίου, επί της οδού Κανούτα.

Για τη νέα, σύγχρονη και φιλικότερη στον πολίτη πόλη, θα υλοποιηθούν έργα, όπως:

Προβλέπεται ανάπλαση πεζοδρομίων (ελάχιστο πλάτος 5,1 μ. με ζώνη φύτευσης, ποδηλατόδρομο, ζώνη κίνησης πεζών, φύτευση νέων δέντρων, δημιουργία νέων καθιστικών, τοποθέτηση νέων φωτιστικών και κιγκλιδωμάτων).

Αναμορφώσεις και καθαιρέσεις νησίδων, με παράλληλες νέες κατασκευές στην οδό Λάκμωνος, στη γέφυρα Βουβής

Ηπιας κυκλοφορίας διαδρομή στην οδό Κανούτα, από την οδό Χατζηγάκη έως τη γέφυρα του παλιού ΚΤΕΛ. Ο δρόμος θα είναι ισοϋψής με τα πεζοδρόμια, καταργείται η νησίδα και πλακοστρώνεται. Καταργείται η στάθμευση από την πλευρά του ποταμού.

Τα έργα θα προχωρήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα, κατά το πρότυπο της ανάπλασης του Ληθαίου επί της οδού Όθωνος, που προηγήθηκε.

Από τη γέφυρα του παλιού ΚΤΕΛ έως τη γέφυρα Γκίκα καταργείται η νησίδα από την πλευρά του παλιού ΚΤΕΛ.

Ο ποδηλατόδρομος θα έχει πλάτος είναι 1,5 μ., μονής κατεύθυνσης κατά τη φορά των αυτοκινήτων, με τρίγωνο stop για παραχώρηση προτεραιότητας από το ποδήλατο στον πεζό.

Ο Δήμος Τρικκαίων αξιοποίησε τα διαθέσιμα προγράμματα και η χρηματοδότηση με τον προϋπολογισμό των 3,1 εκατ. προσήλθε από ΠΕΠ Θεσσαλίας, ΠΔΕ και ΕΤΠΑ.