Οι «αισθητικές ανορθογραφίες» της πιο όμορφα στολισμένης Χριστουγεννιάτικης πόλης.

Μπορεί η πόλη μας το τελευταίο διάστημα να έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο, κατόρθωσε ωστόσο,  έστω και στο παρά πέντε ,να φορέσει τα καλά της για να υποδεχθεί τους χιλιάδες επισκέπτες που θα μας τιμήσουν.

Για ακόμη μία φορά  έστω  και με αυτές τις εργοταξιακές συνθήκες, τα Τρίκαλα παραμένουν με διαφορά, η πιο όμορφα στολισμένη πόλη, παρά τις κάποιες υπερβολές -ευτυχώς λίγες-που προστέθηκαν στο καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο διακοσμό της.

Κακή λοιπόν επιλογή θεωρούν αρκετοί τις ηλεκτρονικές κουρτίνες  που κρεμάστηκαν επι  της Στρατηγού Σαράφη από το ύψος της πλατείας έως τον Άγιο Στέφανο, οι οποίες θυμίζουν λίγο Βόλο… λίγο Μπέο.

Επίσης κακή  επιλογή η τοποθέτηση φωτο-σωλήνων με ψυχρό- αυτή τη φορά-φως στην οδό Κονδύλη. Δεν γνωρίζουμε αν αυτό  έγινε από επιλογή ή επειδή τελείωσαν οι φωτοσωλήνες με θερμό φως, το οποίο άλλωστε κυριαρχεί σε όλη την πόλη.

Ιδέα έξυπνη, αλλά όχι και με το ανάλογο καλό αποτέλεσμα η αντικατάσταση της πρόχειρης περίφραξης της πλατείας από λινάτσες με πόστερ φωτορεαλιστικής απεικόνισης των παρεμβάσεων που θα γίνουν στην πλατεία και στο πέριξ αυτής χώρο. Μόνο που τα πόστερ, αντί να τοποθετηθούν σε επίπεδα σταθερά πλαίσια, επελέγη να κρεμασθούν τσαλακωμένα  στην υφιστάμενη περίφραξη με αποτέλεσμα να μην τραβούν το μάτι του επισκέπτη αλλά και των κατοίκων. Πολύ περισσότερο την νύχτα που η εικόνα πάει περίπατο λόγω έλλειψης φωτισμού.

Τέλος ο φωτισμός, με τα μεγάλα φωτεινά λαμπιόνια που τοποθετήθηκαν στο μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας μείωσαν την μαγεία που εξέπεμπε  ο διακριτικός φωτισμού του δέντρου τον οποίο που είχαμε συνηθίσει χρόνια.

 

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ trikalatroll.gr