Οι Γαρδικιώτες Αδελφοί Μπουντούρη, “σώζουν” το Σκλαβενίτη.

Μια παραδοσιακή τυροκομική μονάδα που λειτουργεί από το 1956 στα Τρίκαλα φαίνεται πως σώζει μεγάλη αλυσίδα Super Market από την έλλειψη φέτας που παρατηρείται στην αγορά το τελευταίο διάστημα, γράφει ο έγκριτος δημοσιογράφος Γιώργος Λαμπίρης στο Capital.gr.
Πρόκειται για την επιχείρηση των αδελφών Μπουντούρη από το Γαρδίκι, που ανέλαβε να αναπληρώσει τη τροφοδοσία σε φέτα τον “Σκλαβενίτη” μετά την αδυναμία του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων να ανταποκριθεί.
Το σχετικό απόσπασμα της δημοσίευσης αναφέρει χαρακτηριστικά :
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ελλείψεις που παρουσίασε ο Συνεταιρισμός των Καλαβρύτων στο γάλα έφεραν με τη σειρά τους ελλείψεις στις ποσότητες βαρελίσιας που είχε διαθέσιμες προς διάθεση στον Σκλαβενίτη, όπου η αλυσίδα υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή διαθέτει 1.500 βαρέλια φέτας ανά εβδομάδα μέσα από τα καταστήματά της. Ιδίως το χειμώνα σε πλήρη γαλακτοπαραγωγική περίοδο οι πωλήσεις φτάνουν ακόμα και τα 1.700 βαρέλια εβδομαδιαίως.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα κάποια από τα καταστήματα της αλυσίδας να μένουν χωρίς ποσότητες βαρελίσιας φέτας από τα Καλάβρυτα και κυρίως καταστήματα από τη Χαλκίδα έως και τη Θεσσαλονίκη, τα οποία ανέλαβε να τροφοδοτήσει μία μικρού βεληνεκούς γαλακτοβιομηχανία, η Μπουντούρης με έδρα τα Τρίκαλα.”