Ο άπιαστος…Βασίλης Παλαιοκώστας, κρύβεται πίσω από τον καταιγισμό πυρών στα όρια του νομού Τρικάλων;

Το ενδεχόμενο να βρισκόταν ο διαβόητος καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας στην καταδίωξη οχήματος με πυροβολισμούς στα Τζουμέρκα εξετάζουν οι Αρχές.

Αστυνομικοί εντόπισαν το βράδυ της Τρίτης (29/11) κοντά στο χωριό Κυψέλη ένα αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες να κινείται ύποπτα και στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να το καταδιώκουν και τότε ένας από τους επιβαίνοντες πυροβόλησε πολλές φορές εναντίον τους.

Η εκτίμηση των Αρχών είναι ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν όπλο τύπου Καλάσνικοφ.

Το παλιό BMW -χωρίς πινακίδες- βρέθηκε να κινείται από δρόμο που χρησιμοποιούν αποκλειστικά οι κτηνοτρόφοι της περιοχής. Ο δρόμος αυτός οδηγεί από τα Τρίκαλα -όπου είναι η βάση του νούμερο ένα καταζητούμενου στην Ελλάδα- στη Δυτική Ελλάδα. Ένα δρομολόγιο που σύμφωνα με τις έρευνες των τελευταίων ετών, ο Βασίλης Παλαιοκώστας χρησιμοποιεί αρκετά συχνά.

Το όχημα κινήθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση και έκτοτε βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση από αστυνομικές δυνάμεις της Άρτας και των Ιωαννίνων για τον εντοπισμό του.

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος Γιώργος Σόμπολος στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star, οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο ο ένας από τους επιβάτες του αυτοκινήτου να ήταν ο καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας.

Πρόκειται για τον υπ’ αριθμόν 1 καταζητούμενο από την Ελληνική Αστυνομία ενώ αναζητείται και με Ερυθρά Αγγελία από την Ιντερπόλ.

 

Ποιος είναι ο Βασίλης Παλαιοκώστας

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας μαζί με τον αδερφό του Νίκο, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα μύθο γύρω από το όνομα τους, ο οποίος περιλαμβάνει κινηματογραφικές αποδράσεις, με αποκορύφωμα αυτή από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Τον Ιούλιο του 2006, ο Νίκος Παλαιοκώστας νοικιάζει με ψεύτικα στοιχεία ένα ελικόπτερο δήθεν για να πάει μια βόλτα, αλλά μόλις απογειώνεται, κολλά ένα πιστόλι στον κρόταφο του κυβερνήτη και τον αναγκάζει να πάει στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο αδελφός του, Βασίλης μαζί με τον επίσης σκληρό κακοποιό Αλκέτ Ριτζάι είναι ενήμεροι και έτοιμοι για μια ακόμη απόδραση. Εάν και στέφθηκε από επιτυχία, λίγες ημέρες αργότερα οι δράστες συλλαμβάνονται εκ νέου.

 

Athens Finest