Ο Αχιλλέας Νταβέλης στο στόχαστρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Α. Νταβέλης: Βάλλεται η επχειρηματικότητα.

Στο στόχαστρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ μπήκε εσχάτως ο Λαρισαίος επιχειρηματίας κ. Αχιλλέας Νταβέλης.
Προηγήθηκαν δημοσιεύματα σε προσκείμενα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μ.Μ.Ε(εδώ) για κρατική επιχορήγηση με 50% των επιχειρηματικών σχεδίων του κ.Νταβέλη.
Η σχέση που έχει ο ιδιοκτήτης του ANIMUS και αφεντικό της ΠΑΕ Λάρισας με την οικογένεια Μητσοτάκη – Μπακογιάννη αλλά και η απόφασή του να ασχοληθεί με τα Μ.Μ.Ε( TV 10, FORMedia TV), στοχοποίησαν  περαιτέρω τον  Θεσσαλό επιχειρηματία.
Στις συγκεκριμένες κατηγορίες με επιστολή του στον τύπο ο ίδιος απάντησε ως εξής :
«Καταρχήν διερωτώμεθα εάν θα πρέπει ένας επιχειρηματίας στην Ελλάδα της Ευρώπης να απολογείται επειδή τόλμησε να κάνει χρήση των ευεργετικών διατάξεων του εκάστοτε αναπτυξιακού νόμου.

Προφανώς η ποινικοποίηση του νόμιμου αναπτυξιακού δικαιώματος ή του κέρδους, για εσάς και τους ομοϊδεάτες σας, να αποτελεί το ευαγγέλιο του «καλού αριστερού»! Ας δούμε όμως με αδιάσειστα στοιχεία τι ισχύει από τα όσα γράφετε ή αναπαράγετε:

Η «21 Admedia ΜΙΚΕ» συμφερόντων του κυρίου Νταβέλη Αχιλλέα, συστήθηκε και ΘΑ ΕΠΙΔΟΤΗΘΕΙ για νόμιμους σκοπούς που το αρμόδιο υπουργείο έχει καταρχήν ελέγξει και έχει εγκρίνει, με τη γνωστή απόφαση υπαγωγής που εσείς δημοσιεύσατε. Η εταιρεία μας λειτουργεί εδώ και μήνες έχοντας ολοκληρώσει την επένδυση της. Μέχρι σήμερα όμως η “21 Admedia” δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ, καθότι εκκρεμεί ο τελικός έλεγχος της επένδυσης για να επιχορηγηθεί το 1.500.000€ που εσείς αφήνεται να εννοηθεί ότι καταβλήθηκε.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο ξεκινάει η παραπληροφόρηση των αναγνωστών σας που μοναδικό σκοπό έχει να πλήξει επιχειρηματίες και προσωπικότητες που είτε δεν ασπάζονται το «ευαγγέλιο» σας είτε βρίσκονται εκτός της σφαίρας των δικών σας συμφερόντων. 
Αφήνετε εντέχνως να εννοηθεί ότι με τα χρήματα της επιχορήγησης που δεν λάβαμε ακόμη αλλά δικαιούμαστε, αγοράσαμε άδειες ραδιοτηλεοπτικές και αλλοιώσαμε το σκοπό της υπαγωγής μας σύμφωνα με τις διατάξεις του επενδυτικού νόμου. Σας πληροφορούμε ότι ο ισχύον επενδυτικός νόμος καθώς και οι προγενέστεροι, ουδέποτε επιχορηγούσαν αγορά άυλων περιουσιακών στοιχείων όπως π.χ. ραδιοτηλεοπτικές άδειες. 
Για να μην έχετε λοιπόν άγχος σας διαβεβαιώνουμε, πως τόσο η επένδυση του μεγαλύτερου δημοσιογραφικού οργανισμού που ιδρύθηκε ποτέ στη Θεσσαλία όσο και οι άδειες λειτουργίας του, χρηματοδοτήθηκαν από ίδιους πόρους της εταιρείας μας!

Όταν θα ολοκληρωθεί ο τελικός έλεγχος του επενδυτικού φακέλου της “21 Admedia”, θα λάβουμε το ποσό που δικαιούμαστε όπως και κάθε νόμιμος Έλληνας πολίτης. Αντιλαμβάνεστε ότι ζούμε στην ίδια χώρα που το πολίτευμα και το Σύνταγμα διέπονται από τους κανόνες της αστικής δημοκρατίας και επουδενί εκείνων της «λαϊκής δημοκρατίας του βουνού».

Εν κατακλείδι με ευχαρίστηση διαπιστώσαμε ότι στο συρφετό των αναφορών σας δεν ξεχάσατε να κάνετε αναφορά στη σύντεκνη μας και καθόλα άξια κ. Ντόρα Μπακογιάννη, με την οποία μας συνδέει στενή ανθρώπινη και συγγενική πλέον σχέση και ουδέποτε αποκρύψαμε. Η έκπληξη μας βρίσκεται στο γεγονός ότι θα περιμέναμε από εσάς μία σοβαρή αριστερή εφημερίδα, να μη ζηλεύετε και υιοθετείτε πρακτικές άλλων συναδέλφων σας που κατά κοινή ομολογία κατατάσσονται στους πλέον τοξικούς ανθρώπους της χώρας μας.

Ευελπιστούμε ότι θα μπείτε στο κόπο όπως άλλωστε οφείλετε, να δημοσιεύσετε την απάντηση μας, για να μπορέσουν οι αναγνώστες σας να διαβάσουν και την άλλη άποψη. Είθισται στις δημοκρατίες έτσι να συμβαίνει.»

ΥΓ: Η εταιρία μας βρίσκεται στη διάθεσή σας προκειμένου να λάβετε αντίγραφα όλων των στοιχείων που αποδεικνύουν την αλήθεια των ανωτέρω ισχυρισμών μας.