Ο Δημήτρης, η Λένα και η Νατάσα, οι πρώτοι barista με σύνδρομο Down σε καφέ της Θεσσαλονίκης!

Η χαρά του Δημήτρη ήταν πολύ μεγάλη. Έχοντας εκπαιδευτεί τις προηγούμενες ημέρες ωςbarista από την εταιρία καφέ MOAK, σήμερα φόρεσε την ποδιά του, κάθισε στο πόστο του και έφτιαξε με πολύ μεράκι και αγάπη, καφέδες για τους πελάτες ζαχαροπλαστείου της Τσιμισκή, στη Θεσσαλονίκη.

Δίπλα του, η Χριστίνα, η υπάλληλος του ζαχαροπλαστείου, τον καθοδηγούσε και του υπενθύμιζε τις βασικές λεπτομέρειες με εκείνον να μην μπορεί να κρύψει το πόσο χαρούμενος ήταν.

Ο Δημήτρης, η Λένα και η Νατάσα, που έπιασαν σήμερα δουλειά σε τρία διαφορετικά καφέ της πόλης κατάφεραν να ολοκληρώσουν τα σεμινάρια της εταιρείας ΜΟΑΚ και πλέον μπορούν σταθούν πίσω από τον πάγκο και να φτιάξουν καφέ.

Πρόκειται για μία όμορφη πρωτοβουλία του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος, σε συνεργασία με την εταιρία καφέ MOAK εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, στις 3 Δεκεμβρίου.

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να εργαστώ. Θα ήθελα να δω πώς μπορώ να το συνεχίσω αυτό μελλοντικά», είπε με χαμόγελο ο Δημήτρης στο thestival.gr από το καφέ της Τσιμισκή. Ο ίδιος προτιμάει τον φρέντο καπουτσίνο και όπως λέει δεν τον αλλάζει.

«Από την μέρα που ξεκινήσαμε την δράση με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είδαμε ανθρώπους που άλλαξαν, που ξαφνικά ένιωσαν ότι μπορούν να είναι χρήσιμοι. Ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα μπορούσε να το προχωρήσουμε σε επίπεδο επαγγελματικής απασχόλησης», ανέφερε στο thestival.gr, o Βασίλης Κασιμάτης, Διευθυντής του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος.

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Κυριακούδη, διευθύντρια marketing του εσπρέσο ΜΟΑΚ σημείωσε ότι «εκπαιδεύσαμε τους πρώτους barista στην Ελλάδα με σύνδρομo Down και στα πλαίσια της καμπάνιας αποφασίσαμε με την υποστήριξη του Συλλόγου Ατόμων με Σύνδρομο Down Ελλάδος να τους φιλοξενήσουμε σε καταστήματα του δικτύου προκειμένου να εργαστούν σε ρεαλιστικές συνθήκες με όλες τις απαιτήσεις που έχει η συγκεκριμένη δουλειά στο κομμάτι της καφεστίασης».

Τα καταστήματα όπου θα μπορεί κάποιος να βρει και να δοκιμάσει το καφέ ενός WONDER-FULLBARISTA, από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 9 Δεκεμβρίου είναι:

Μίλτος Αρτοζαχαροπλαστείο (Τσιμισκή 82, κέντρο Θεσσαλονίκη)

Truffa (Γρ. Λαμπράκη με Τσιαπάνου Δημητρίου 36, Τούμπα)

The Small (Μεγ. Αλεξάνδρου 1, Αμπελόκηποι)

Ας ελπίσουμε το εγχείρημα της Θεσσαλονίκης, να βρει μιμητές στα Τρίκαλα και σ`όλη τη χώρα.