Ο καιρός μέχρι το Σαββατοκύριακο: To ψυχρό σύστημα από την Ιταλία, δεν θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τα Τρίκαλα

Νέο σύστημα που έρχεται από την Ιταλία αναμένεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού το προσεχές Σαββατοκύριακο, καθώς η εβδομάδα θα κυλήσει με σχετικά καλές συνθήκες, πλην κάποιων τοπικών φαινομένων.

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε για σοβαρή επιδείνωση του καιρού το συγκεκριμένο διάστημα, με βροχές και καταιγίδες που θα φτάσουν στην Ελλάδα από την Ιταλία.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, η επιδείνωση θα ξεκινήσει από το Σάββατο (10/12) στα βορειοδυτικά, με την έλευση ενός χαμηλού βαρομετρικού από τα δυτικά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας το σύστημα θα κινείται προς τα ανατολικά και την Κυριακή (11/12) τα φαινόμενα θα επηρεάσουν σχεδόν όλη τη χώρα.

Μάλιστα, από το απόγευμα της Κυριακής οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βοριάδες και στα βορειοδυτικά ορεινά αναμένεται να πέσουν χιονοπτώσεις, ενδεχομένως έντονες.

Όσο για τα επόμενα 24ωρα κάποιες βροχές θα εντοπίζονται στα δυτικά, ενώ την Τετάρτη (7/12) ίσως οι βροχές να επηρεάσουν σποραδικά και τα Τρίκαλα.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, αναμένει για την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά όπου πιθανώς κατά τόπους να σχηματιστούν ομίχλες.

Ειδικότερα για τα Τρίκαλα προβλέπεται αίθριος καιρός με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, παροδικές νεφώσεις και λίγες ασθενείς τοπικές βροχές. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.