Ο Κ. Χατζηδάκης είπε το αυτονόητο: Δεν γίνεται ο ελεύθερος επαγγελματίας να ζει με λιγότερα χρήματα από τον υπάλληλό του

Στις αντιδράσεις μερίδας των ελεύθερων επαγγελματιών για τις νέες ρυθμίσεις που φέρνει το φορολογικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, αναφέρθηκε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός σημείωσε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα η φοροδιαφυγή και σε αυτό το πλαίσιο κινείται το υπό ψήφιση σχέδιο νόμου.
Μαχητά κριτήρια

Ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι τα κριτήρια είναι μαχητά και όποιος θέλει μπορεί να προσφύγει στην εφορία.

Επιπλέον ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι στην πλειοψηφία τους μισθωτοί και συνταξιούχοι πληρώνουν μεγαλύτερους φόρους από τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Δε γίνεται να βγάζει περισσότερα ο υπάλληλος

Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε επίσης ότι δεν γίνεται ο ελεύθερος επαγγελματίας να ζει με λιγότερα χρήματα από τον υπάλληλό του.

Ο Υπουργός Οικονομικών, ανέφερε ότι η συνεισφορά των ελεύθερων επαγγελματιών στο ΑΕΠ είναι μόλις 0,8%, ενώ ο μέσος όρος της Ευρωζώνης βρίσκεται στο 2,1%. Στόχος όπως σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης είναι το ποσοστό αυτό να αυξηθεί σε 1,1%-1,2% του ΑΕΠ.

Στο ενδεχόμενο να υπάρξει απότομη πτώση του τζίρου, ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι υπάρχουν ήδη έμμεσες τεχνικές ελέγχου.

Ο υπουργός Οικονομικών περιέγραψε το νομοσχέδιο ως πολυεπίπεδο αφού περιλαμβάνει 11 διαφορετικές πρωτοβουλίες.

Τέλος όσον αφορά το κενό ΦΠΑ, ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι πέφτει και στόχος είναι να υποχωρήσει το 2027 στο 9%.

Προηγούμενο άρθροΟ καιρός στον Ν. Τρικάλων: Επιδείνωση εξπρές σήμερα -Πού και πότε θα βρέξει
Επόμενο άρθροΧορός δισεκατομμυρίων με απευθείας αναθέσεις τη διετία 2021- 22 (Πίνακες)