Οι λόγοι που βιάστηκαν να καταγράψουν δυναμική, οι Ηλ. Βλαχογιάννης και Μικ. Χατζηγάκης

Πολύ νωρίς άρχισαν τις προεκλογικές συγκεντρώσεις οι δύο εν δυνάμει υποψήφιοι Βουλευτές της Ν.Δ οι κκ Ηλίας Βλαχογιάννης και Μικέλης Χατζηγάκης.

Πριν λίγο καιρό στο Πνευματικό Κέντρο με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του ο πρώτος και χθες στον ίδιο χώρο ο δεύτερος, αφού πριν είχε προηγηθεί στο τέλος του Καλοκαιριού η ομιλία του στην Καλαμπάκα.

Οι λόγοι ήταν προφανείς και λογικά εξηγήσιμοι.

Ο μεν πρώτος, ήταν η πιθανότητα που υπήρχε μέχρι τουλάχιστον την περασμένη Κυριακή, να ήταν υποψήφιος στο Βουλευτικό ψηφοδέλτιο ο νυν Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Μιχαλάκης και ο δε δεύτερος, ο φόβος για τα αποτελέσματα της απογραφής του 2021, δεδομένου ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η εκλογική αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της άνοιξης και με τα στοιχεία της νέας απογραφής.

Εκεί τα πράγματα από τις πρώτες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει είναι οριακά για την εκλογική περιφέρεια των Τρικάλων και η τέταρτη έδρα στο νομό δεν είναι καθόλου σίγουρη.

Εάν λοιπόν επικρατήσει το δυσμενές σενάριο και χαθεί η έδρα στα Τρίκαλα, τότε η τρόϊκα του Μαξίμου Νέζης, Μαρινάκης και Μπρατάκος που χειρίζονται την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, θα κληθούν να αποφασίσουν ποιόν θα “κόψουν” εκ των Ηλ. Βλαχογιάννη και Μικ. Χατζηγάκη από υποψήφιο του “γαλάζιου” συνδυασμού στον νομό.

Κι αυτό γιατί η μείωση των Βουλευτικών εδρών, συμπαρασύρει αυτόματα και τον αριθμό των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια, από έξι σε πέντε.

Εκτός κι αν η Σολομώντεια λύση που θα επιλέξει τελικά η Ν.Δ, είναι να “πάει” στην Εθνική αναμέτρηση με το ψηφοδέλτιο στον νομό Τρικάλων να περιλαμβάνει μία γυναίκα και η ποσόστωση που επιβάλλει ο εκλογικός νόμος, να μεταφερθεί σε άλλο νομό της Περιφέρειας Θεσσαλίας.