Πέφτει η θερμοκρασία, έρχεται χειμώνας από το Σαββατοκύριακο με χιόνια και θυελλώδεις ανέμους

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου το Σαββατοκύριακο αναμένεται να επικρατήσουν σφοδροί άνεμοι, με τις μέγιστες εντάσεις να αναμένονται το Σάββατο το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη. Προσθέτει πως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο για χιονοπτώσεις και σε χαμηλά υψόμετρα, στα γύρω ορεινά της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.

Ο κ. Αρναούτογλου σημειώνει ότι θα υπάρχει μια πρόσκαιρη βελτίωση, αλλά από την Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού, με πιο έντονες χιονοπτώσεις στα βόρεια της χώρας.

Μαρουσάκης: Τα δύο “ποτάμια” που θα φέρουν έντονο κρύο

Πτώση της θερμοκρασίας και χειμωνιάτικο καιρό “βλέπει” ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης για τις επόμενες ημέρες.

Με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook, εξηγεί ότι αέριες μάζες που θα κινηθούν προς τη χώρα μας θα φέρουν απότομα κρύο, ωστόσο παράλληλα αναλύει το πώς ένα άλλο “υποτροπικό ποτάμι” θα εμποδίσει μια ψυχρή εισβολή με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες από το να χτυπήσει με ακρότητες τη χώρα μας.

Σε ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης παρουσιάζει χάρτες που δείχνουν την κίνηση δύο “ποταμών αέρα” που αναμένεται να φέρουν αλλαγές στις καιρικές συνθήκες της Ελλάδας.

Ο καιρός σήμερα στα Τρίκαλα:

Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές .
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που θα εξασθενήσουν από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.