Πανδαισία δωρεάν εκδηλώσεων στον 11ο Μύλο των Ξωτικών και στην πόλη των Τρικάλων

Κάθε χρόνο, ο Μύλος των Ξωτικών, φροντίζει και διαθέτει ένα πλήρες και άκρως διασκεδαστικό πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και όχι μόνο, στην κεντρική σκηνή του. Εκδηλώσεις που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και σε όλα τα γούστα. Για 45 ημέρες, με δωρεάν είσοδο σε όλον, η σκηνή πλημμυρίζει από καλή μουσική, χορούς, θέατρο, παραμύθια αλλά και πολλές εκπλήξεις.
Τραγουδιστές και τραγουδίστριες της σύγχρονης ποπ σκηνής, ροκ μελωδίες, παραδοσιακά ταξίδια, συναυλίες με ντραμς και σαξόφωνα, τζαζ, λάτιν… Αλλά και ρυθμική γυμναστική, καλικάντζαροι, παιγνιώδης στίβος, τάε κβο ντο, βωβό θέατρο… είναι μερικές από τις πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις που οι φίλοι και οι φίλες του Μύλου των Ξωτικών μπορούν να απολαύσουν δωρεάν!
Μάλιστα στα Τρίκαλα, την πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, συναντάται όλη η Ελλάδα. Χορευτικά συγκροτήματα από (ενδεικτικά) Ξάνθη, Γιάννενα, Συκιές, Ζαγκλιβέρι, Λεπτοκαρυά, Νυδρί, Αγραφα, Πυλαία και άλλες περιοχές, παρουσιάζουν δρώμενα και  χορούς των περιοχών τους, σε μια μεγάλη συνάντηση της παράδοσης.
Επίσης διοργανώνονται και φέτος οι «Ημέρες Παραμυθιού», το τριήμερο 27-29 Δεκεμβρίου 2022 (έναρξης 17.30) στoν χώρο εργαστηρίων του Μύλου Ματσόπουλου
Και όχι μόνο αυτά!
Παράλληλες εκδηλώσεις ήδη υλοποιούνται ή προγραμματίστηκαν από τον Δήμο Τρικκαίων και το Μουσείο Τσιτσάνη, σε συνεργασία με το Ιδρυμα Λεωνίδα Μακρή – ιατρού και τον Εμπορικό Σύλλογο Τρικάλων.
Συγκεκριμένα:

– έκθεση «Ζωντανά Εδάφη», στη Στέγης Τέχνης και Πολιτισμού του Ιδρύματος Λεωνίδα Μακρή – ιατρού (Βύρωνος & Γαριβάλδη), μέχρι 8 Ιανουαρίου 2023

– έκθεση ζωγραφικής Μιχάλη Μακρουλάκη «Απόπειρες για μια ζωγραφική που δεν υφίσταται», Κουρσούμ Τζαμί, μέχρι 8 Ιανουαρίου 2023 (είσοδος 5€ για ενήλικες, 3€ παιδικό / φοιτητικό)

– έκθεση για τη Μ. Ασία στο Λαογραφικό Μουσείο (σύντομα)

– έκθεση βιβλίων για τη Μικρασιατική Καταστροφή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης», Γαριβάλδη 8), μέχρι 10 Δεκεμβρίου 2022 (τηλ. 2431353565 και library@trikalacity.gr)

– Εκδηλώσεις και δράσεις με τον Εμπορικό Σύλλογο Τρικάλων:
Α. «Κυνήγι του χαμένου θησαυρού», 10 Δεκεμβρίου 2022
Β. Χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή, 18 Δεκεμβρίου 2022

– εκδήλωση για τον Δημήτρη Μητροπάνο (σύντομα)

– συναυλίες από το Μουσείο Τσιτσάνη, την περίοδο 25 Δεκεμβρίου – 1 Ιανουαρίου.
Με ειδικότερες ανακοινώσεις θα γνωστοποιηθούν οι λεπτομέρειες κάθε προγραμματισμένης εκδήλωσης.
Επίσης, συνεχίζονται οι προβολές του Δημοτικού Κινηματογράφου Τρικάλων και του ΣΙΝΕΑΚ για παιδιά.

Πληροφορίες είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Μύλου των Ξωτικών  milosxotikon.gr και του Δήμου Τρικκαίων trikalacity.gr (Ημερολόγιο εκδηλώσεων)