“Παρέλαση” στελεχών της ΝΔ αναμένεται στον Δ. Μετεώρων μέχρι της 25 Ιουνίου

«Κάθε ψήφος μετράει». Αυτό φαίνεται να είναι το μότο στη Νέα Δημοκρατία, καθώς το κυνήγι της αυτοδυναμίας δεν αφήνει περιθώρια για χαλάρωση.

Μάλιστα, πηγές του κόμματος επιβεβαιώνουν πως η ενδελεχής τις προηγούμενες εβδομάδες ανάλυση και αποκωδικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό τις επιμέρους εκλογικές στοχεύσεις του κόμματος, τόσο σε ειδικότερα κοινά όσο και σε συγκεκριμένες γεωγραφικές ζώνες.

Ο μείζων στόχος είναι διττός: η διατήρηση της πρωτοκαθεδρίας στον μεσαίο χώρο και η εκ νέου επιβεβαίωση του θετικού ισοζυγίου ανάμεσα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ σε ό,τι αφορά τους ψηφοφόρους που αυτοπροσδιορίζονται κεντρώοι και μετριοπαθείς, αλλά και η αναχαίτιση της δυναμικής, που εμφάνισαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου τα μικρά κόμματα στα δεξιά της ΝΔ, τα οποία μπορεί να μην κατόρθωσαν να εισέλθουν στη Βουλή, περιόρισαν, όμως, τη δυνητική εκλογική επιρροή της.

H αύξηση των ποσοστών κομμάτων όπως η ΝΙΚΗ, απειλούν με τυχόν είσοδό τους στη Βουλή να ανεβάσουν τον πήχυ της αυτοδυναμίας.

Γι αυτό και τις επόμενες ημέρες αναμένεται πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ, να εξορμήσουν σε μοναστήρια και εκλογικές περιφέρειες που το συγκεκριμένο κόμμα “έπιασε” υψηλά ποσοστά.

Τα Μετέωρα και η ευρύτερη περιοχή έχουν μπει στο στόχαστρο της Πειραιώς, χωρίς όμως ακόμη να έχει καθοριστεί ποιοι πρώην υπουργοί θα επισκεφτούν την περιοχή, μέχρι τις 25 Ιουνίου.