Η παρουσία Δημητρακόπουλου στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα φούντωσε τα σενάρια για Περιφέρεια

Ο κ. Δημητρακόπουλος από τα ενσταντανέ και τους ένθερμους εναγκαλισμούς με τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε να βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερα οικείο περιβάλλον, ενδυναμώνοντας στους παρευρισκόμενους την εντύπωση πως «υπάρχει και φωτιά πίσω από τον καπνό».

Μιλώντας στο onlarissa.gr την Κυριακή τοπικός αξιωματούχος του κόμματος, επιβεβαίωσε πως όχι απλά υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις με τον γιο του αειμνήστου εκδότη της εφημερίδας «Ελευθερίας», αλλά και ότι έχουν ενημερωθεί από τα «κεντρικά των Αθηνών» αρκετοί άνθρωποι στη Λάρισα γι’ αυτό το ενδεχόμενο.

Προς επίρρωση του σεναρίου έρχεται και η άλλη πληροφορία, πως ο διευθυντής της Ορθοπαιδικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Κώστας Μπαργιώτας, φέρεται να έχει εγκαταλείψει τις όποιες σκέψεις του να ηγηθεί ενός περιφερειακού ψηφοδελτίου με ευρεία στήριξη από το χώρο της κεντροαριστεράς.

Όσο πάντως δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις – κάτι που ίσως δε θα γίνει πριν τις βουλευτικές εκλογές – τόσο παραμένει στο τραπέζι και η περίπτωση της Μαρίας Γαλλιού. Η δραστήρια Λαρισαία δικηγόρος είναι η μόνη που κινητοποιείται εδώ και μήνες με στόχο τη δημιουργία ενός νέου αυτοδιοικητικού φορέα μέσα από την όμορη ιδεολογική δεξαμενή, χωρίς αξιώσεις για κομματική στήριξη. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως υπό προϋποθέσεις δε θα μπορούσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να καταλήξουν σε μία «προγραμματική σύγκλιση» για την περιφέρεια.

Α.Ρ.

ON LARISA