ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν τις αυξήσεις σε δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους

Χωρίς αυξημένη πλειοψηφία θα περάσει από τη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο θα δοθούν αυξήσεις σε δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους, καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν θα υπερψηφίσουν.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσουν επί τις αρχής το νομοσχέδιο, όπως δήλωσαν από το βήμα της Βουλής ο Σωκράτης Φάμελλος για την αξιωματική αντιπολίτευση και ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη, ο Πάρις Κουκουλόπουλος είπε πως το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο διότι περιλαμβάνει οριζόντια, αποσπασματικά μέτρα, που κινούνται σε επιδοματική λογική.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε ένα αλαλούμ στη Βουλή, καθώς ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης, δήλωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «υπερψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του εισοδήματος», ωστόσο λίγη ώρα αργότερα ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε στάση, με τον Σωκράτη Φάμελλο να ανεβαίνει στο βήμα και να εξηγεί πως τελικά η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταψηφίσει επί της αρχής, αλλά θα ψηφίσει άρθρα που θεωρεί θετικά.

Από τα υπόλοιπα κόμματα, Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση αναμένεται να δηλώσουν «παρών», ενώ ΚΚΕ, Σπαρτιάτες και Νίκη να καταψηφίσουν.