Πολιτικό βαρόμετρο η επίσκεψη Καραμανλή στη Λάρισα

Στη Λάρισα βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του διευθυντή της εφημερίδας Eστία, Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή», την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στις 11.30 π.μ. στο ξενοδοχείο «IMPERIAL» στη Λάρισα.

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει στενούς δεσμούς με πολλούς Λαρισαίους, ενώ το 2009 ήταν υποψήφιος στο ν. Λάρισας. Η Λάρισα αποτελούσε πάντα και εξακολουθεί να είναι το πολιτικό βαρόμετρο για κάθε εκλογική αναμέτρηση. Δεν είναι τυχαίο, ότι όποιος γέμισε σε προεκλογική συγκέντρωση την Κεντρική Πλατείας της Λάρισας έβγαινε Πρωθυπουργός, κάτι που είχε συμβεί και με τον κ. Κώστα Καραμανλή.

Η τωρινή του επίσκεψη αναμένεται με ενδιαφέρον μετά τις τελευταίες τοποθετήσεις του τόσο στο Μέγαρο Μουσικής τον περασμένο Ιούνιο, όσο και στην Κρήτη τον Αύγουστο, όπου έλαβε αποστάσεις ασφαλείας από βασικές πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής.

Από χθες βράδυ ο κ. Καραμανλής είχε επαφές στη Λάρισα, στο δείπνο που παρέθεσε σπίτι του στη Νέα Λεύκη ο οικοδεσπότης – πρόεδρος της Λαρισαϊκής Λέσχης αντιπτέραρχος Γρηγόρης Πρεζεράκος. Στο κλειστό δείπνο παραβρέθηκαν οι τοπικοί «γαλάζιοι» βουλευτές, αυτοδιοικητικοί, ομιλητές της κυριακάτικης εκδήλωσης και στελέχη της παράταξης – φίλοι του πρώην πρωθυπουργού.

Να σημειώσουμε ότι την κυριακάτικη εκδήλωση – βιβλιοπαρουσίαση συνδιοργανώνουν η Λαρισαϊκή Λέσχη και οι Εκδόσεις Λιβάνη.

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν ο διδάκτωρ Γεωπολιτικής, επίκουρος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Γεώργιος Κ. Φίλης, ο δημοσιογράφος Γιάννης Τριάντης και ο συγγραφέας, Μανώλης Κοττάκης.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, ενώ θα συντονίσει ο πρόεδρος της Λαρισαϊκής Λέσχης αντιπτέραρχος Γρηγόρης Πρεζεράκος.

Μετά την παρουσίαση ο πρώην πρωθυπουργός θα γευματίσει στην Τερψιθέα με στελέχη του κόμματος.

Εν αναμονή ζυμώσεων και εξελίξεων λοιπόν.

 

 

larisanet