Που πήγαν οι ψήφοι του ΚΚΕ την β΄ Κυριακή στα Τρίκαλα οεο;;;;;;;;

Γιώργος Καίκης επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης:

«Όσο για το Β γύρο των περιφερειακών εκλογών, θα πάμε με την βασική μας οδηγία για λευκό/άκυρο. Το ΚΚΕ την κάνει αυτή την πρόταση είτε είναι ο πρώτος υποψήφιος δεξιός είτε όχι. Δεν πάμε με κανέναν από τους δυο υποψηφίους».

Μπορεί να μη το βλέπουμε εμείς!!!

Πάντως οι εκλογικοί αριθμοί δείχνουν οτι  μικρό ποσοστό, από τις 48.000 ψήφους που πήρε η παράταξη του ΚΚΕ ‘πειθάρχησε’ στην προτροπή της ηγεσίας του για λευκό η άκυρο. Στην δεύτερη Κυριακή «έπεσαν» μόλις 11.000 !! περίπου λευκά και άκυρα όταν μάλιστα την πρώτη Κυριακή ο αριθμός τους ήταν 28.000!!

Στον Πίνακα που επερξεργάστηκε το trikalatrοll.gr  και  ακολουθεί παρουσιάζονται τα 20 εκλογικά διαμερίσματα της ΠΕ Τρικάλων στα οποία το ΚΚΕ πήρε τους περισσότερους ψήφους κατά την πρώτη Κυριακή.

Σε άλλη στήλη εμφανίζεται η δύναμη της Τζανακούλη επίσης  την πρώτη Κυριακή.

Οι άλλες στήλες έχουν σχέση με την δεύτερη Κυριακή  και εμφανίζουν τις αυξομειώσεις (+-) αυτών που πήγαν να ψηφίσουν, αυτών που ψήφισαν Αγοραστό και Κουρέτα και των λευκών-ακύρων, πάντα σε σύγκριση με αντίστοιχα μεγέθη της πρώτης Κυριακής.

Έτσι στο σύνολο αυτών των 20 εκλογικών διαμερισμάτων στα οποία το ΚΚΕ (Τσιαπλές) …διέπρεψε, αυτό έλαβε  1.326 ψήφους, η δε Τζανακούλη , «ομόσταβλος»  του Αγοραστού για την β Κυριακή, έλαβε 175 ψήφους.

Σύνολο ψήφων «προς διάθεση» στην αποχή, στο λευκό-άκυρο, στον Κουρέτα, στον Αγοραστό), 1.501.

Με μειωμένα τα λευκά-άκυρα της Β Κυριακής κατά 150 σε σχέση με την πρώτη, με αύξηση της δύναμης του Κουρέτα κατά 632 ψήφους , την μείωση του Αγοραστού κατά 881  και με μείωση των ψηφισάντων την β Κυριακή κατά 1.993 ψήφους(!) , ας μας πει κάποιος:

  • Αλήθεια, στον δεύτερο γύρο το ΚΚΕ ψήφισε Λευκό-Άκυρο???
  • Μήπως πήγανε για …«κάστανα»; Ή
  • Άκουσαν την «φωνή του λαού» πριν γίνει …¨οργή λαού»????