Προβληματισμοί, για τα τροχαία ατυχήματα στο Νομό Τρικάλων.

Έντονη ανησυχία επικρατεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών, για την ηλικία και τη συντήρηση των οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρας.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί μετά από 12 χρόνια οικονομικής και το τελευταίο διάστημα ενεργειακής κρίσης, παρ`ότι το οδικό δίκτυο έχει βελτιωθεί αρκετά και η κυκλοφορία των οχημάτων έχει μειωθεί λόγω της αύξησης του κόστους μετακινήσεων, εντούτοις τα τροχαία ατυχήματα δεν μειώνονται.

Κι αυτό γιατί πολλοί κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, αδυνατούν να αλλάξουν τα παλιά τους οχήματα και πολλές φορές ακόμη και στοιχειωδώς να τα συντηρήσουν.

Το τελευταίο διάστημα στο Νομό Τρικάλων παρατηρήθηκαν πολλά τροχαία συμβάντα στο οδικό επαρχιακό δίκτυο, που οφείλονται σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες σε κακή συντήρηση των οχημάτων η σε φθαρμένα ελαστικά.

Εν όψει του χειμώνα όπου η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει, απαιτείται επαγρύπνηση της Τροχαίας και ας ελπίσουμε η Πολιτεία να θεσμοθετήσει άμεσα κίνητρα για την ανανέωση του στόλου των αυτοκινήτων και την αλλαγή ελαστικών.