Προλάβετε!! Πωλείται για  260.000 ευρώ ολόκληρο χωρίο με 44 σπίτια, ξενοδοχείο, πισίνα και εκκλησία στην αγροτική Ισπανία

Πόσα θα δίνατε για να αγοράσετε ένα εγκαταλελειμμένο ισπανικό χωριό; Σίγουρα όχι μόνο 260.000 ευρώ- όσο δηλαδή κοστίζει ένα δυάρι στη Μαδρίτη.

Κι όμως αυτή είναι η τιμή για το Salto de Castro, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Ισπανία και το οποίο διαθέτει 44 σπίτια, ένα ξενοδοχείο, μία εκκλησία και μία πισίνα, και έχει βγει προς πώληση από τον σημερινό ιδιοκτήτη.

Το χωριό είναι χτισμένο σε 65.000 τετραγωνικά μέτρα κατά μήκος των κορυφών στην επαρχία Ζαμόρα, κοντά στα σύνορα της Ισπανίας με την Πορτογαλία. Όμως, παρά τη γραφική του τοποθεσία, δεν έχει ούτε έναν κάτοικο και είναι εγκαταλελειμμένο εδώ και περισσότερες από τρεις δεκαετίες.

Γιατί το αγόρασε ο σημερινός ιδιοκτήτης του

Ο σημερινός ιδιοκτήτης του, ο οποίος το αγόρασε το 2000 από την Iberdrola (εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας), είχε σκοπό να το μετατρέψει σε τουριστικό αξιοθέατο. Ωστόσο, η κρίση της ευρωζώνης, δεν τους επέτρεψε να αντέξουν το κόστος για τη μετατροπή του Salto de Castro σε θέρετρο διακοπών, και έκτοτε παραμένει εγκαταλελειμμένο. Τώρα, στα 80 του, ο ιδιοκτήτης – ο οποίος δεν έχει ταυτοποιηθεί – θέλει να δει το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα στα χέρια ενός άλλου ιδιοκτήτη.

Ο Ρόνι Ροντρίγκεζ, ο οποίος εργάζεται για την Royal Invest – την εταιρεία που εκπροσωπεί τον ιδιοκτήτη – δήλωσε στο BBC: «Ο ιδιοκτήτης είχε το όνειρο να έχει ένα ξενοδοχείο εδώ, αλλά όλα τέθηκαν σε αναμονή. Θα ήθελε ακόμα να πραγματοποιηθεί το σχέδιο».