Προσκλητήριο Αλέξη Τσίπρα στη Κεντροαριστερά, ανάλογο του Α. Παπανδρέου τη δεκαετία του 70`. Δεν έχουν κλειδώσει τα ψηφοδέλτια.

Άνοιγμα στον ευρύτερο χώρο της  Κεντροαριστεράς σχεδιάζει να κάνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α το επόμενο διάστημα, ενόψει των Εθνικών και Αυτοδϊοικητικών αναμετρήσεων του 2023.

Κι αυτό γιατί όπως χαρακτηριστικά λένε στελέχη του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα  για τις διεργασίες στους Αυτοδϊοικητικούς θεσμούς: «Πρέπει πλέον να αποφασίσουμε αν θα πάμε να συνεργαστούμε με υποψηφίους από άλλα κόμματα που θα διεκδικούν επί ίσοις όροις τη νίκη ή θα πάμε με κάποια κομματικά στελέχη που θα χάσουν τις εκλογές όπως την προηγούμενη φορά».

Για την ιδεολογική  στροφή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στο ιστορικό Κέντρο αντιδρά η «ΟΜΠΡΕΛΑ» όπως φάνηκε και στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, αλλά είναι σίγουρο πως οι Προεδρικοί θα υπερισχύσουν τελικά.

Κάλεσμα επίσης θα πραγματοποιηθεί και για τα Βουλευτικά ψηφοδέλτια που έχουν κλείσει κατά 80% και θα οριστικοποιηθούν στις αρχές Δεκεμβρίου, μιας και οι Εθνικές εκλογές προηγούνται των Αυτοδιοικητικών.

Πάντως πολλοί στο χώρο της Αριστεράς και όχι μόνο, προβλέπουν ότι το εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα είναι καταδικασμένο να αποτύχει, αφού 2022 δεν έχει καμία σχέση με τη δεκαετία του 70`, με το τότε επιτυχημένο προσκλητήριο του Ανδρέα Παπανδρέου.