Πως κινούνται οι Τρικαλινοί βουλευτές στο Κοινοβούλιο; Οι πιο «παραγωγικοί» βουλευτές, τα πιο δραστήρια κόμματα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Ένα μεγάλο κομμάτι  του κοινοβουλευτικού και  νομοθετικού έργου αφορά τον αριθμό των ερωτήσεων και των αναφορών που καταθέτουν οι βουλευτές  όλων των κομμάτων.

Από το Ιούλιο του 2019 μέχρι και σήμερα έχουν κατατεθεί  από βουλευτές πάνω από 160.000 ερωτήσεις και αναφορές.

Όπως ήταν αναμενόμενο το 70% αυτών (112.000) έχουν  καταθέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,  ενώ οι βουλευτές της ΝΔ που υλοποιεί  και Κυβερνητικό   Έργο,  έχει υποβάλλει μόνο το 5% αυτών.

Αξιοσημείωτη η κοινοβουλευτική δραστηριότητα της «Ελληνικής Λύσης» (11.000 ερωτήσεις και αναφορές)  την στιγμή που το ΠΑΣΟΚ –Κίνημα Αλλαγής  «έσβησε μηχανές» και «ρολάρει»  … στο  ρελαντί!!!

Το ΚΚΕ  εμφανίζει σταθερή δραστηριότητα στο πεδίο αυτό …οργανωμένα και μεθοδικά!

Για την ιστορία και για στατιστικούς λόγους αναφέρουμε την  πρώτη τριάδα των πιο δραστήριων βουλευτών κάθε κοινοβουλευτικής ομάδας .

Από τον ΣΥΡΙΖΑ υπερδραστήριοι είναι οι Σ.Βαρδάκης (με 3.386 ερωτήσεις),  Κ. Μάλαμα ( με 3.076)  και η  Γ.Πούλου (με 2.907) που κατέχουν την 2η,3η  και  4η θέση αντίστοιχα  της κατάταξης των 275 βουλευτών .

Στον αντίποδα, ο δικός μας βουλευτής Σάκης Παπαδόπουλος με 4 ερωτήσεις-αναφορές (!)  βρίσκεται  στη θέση 255 της λίστας.

Παρότι κυβερνητικοί οι βουλευτές της ΝΔ που είθισται να μη …ζορίζουν την Κυβέρνηση, αξιοσημείωτη κοινοβουλευτική δραστηριότητα ανέπτυξαν  ο Γ. Καρασμάνης με 934 ερωτήσεις, ο  Β. Βασιλειάδης και ο Κ. Μαραβέγιας που βρίσκονται στις θέσεις  71, 93,117 αντίστοιχα της  σχετικής λίστας των 275 βουλευτών.

Εξαιρουμένου του Υπουργού Κ.Σκρέκα (δεν συνηθίζεται υπουργοί να αυτο-ερωτώνται ή να ερωτούν συνάδελφους τους!!) οι τρικαλινοί βουλευτές  της ΝΔ Κ. Παπακώστα και Α. Λιούτας  κατέθεσαν 19 και 4 ερωτήσεις-αναφορές αντίστοιχα  και βρίσκονται στις θέσεις 220 και 254 αντίστοιχα.

Και για την πληρότητα των στοιχείων αναφέρουμε ότι στην 1η θέση  αυτής της λίστας βλέπουμε τον Κ. Βελόπουλο της  «Ελληνικής Λύσης» με  κατακλυσμό 5.870 ερωτήσεων.

Πάμε καλά…

 

Τα ενδιαφέροντα αυτά στατιστικά στοιχεία για τη δραστηριότητα των βουλευτών και των κομμάτων , στον τομέα του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αντλήθηκαν   από το  Vouliwatch