Πόσα θα πληρώσουμε τον Δεκέμβριο για το ηλεκτρικό ρεύμα – Μεγάλες διαφορές μεταξύ των παρόχων

Μικρότερες του αναμενομένου ήταν τελικώς οι μειώσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας για τον μήνα Δεκέμβριο.

Η ΔΕΗ, ο πάροχος με το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά, ανακοίνωσε τιμή κιλοβατώρας 38 λεπτά για τον Νοέμβριο από 40 λεπτά που ήταν η αντίστοιχη χρέωση για τον Οκτώβριο.

Άλλοι πάροχοι ρεύματος ανακοίνωσαν χαμηλότερες τιμές, με την Elpedison να κατεβάζει την τιμή στα 35 λεπτά ή στα 32,27 λεπτά με την έκπτωση συνέπειας, τον Ήρωνα να προσφέρει χρέωση 30,4 λεπτά με την έκπτωση συνέπειας 20% (αρχική τιμή στα 38 λεπτά) και την Protergia να ανακοινώνει τιμή 36,8 λεπτά. Μεγάλες μειώσεις και από άλλους “παίκτες” της αγοράς με την ΕΛΙΝ να δίνει τιμή στα 28,5 λεπτά.

Βασικό χαρακτηριστικό του επόμενου μήνα θα είναι και πάλι οι μεγάλες διαφοροποιήσεις στα τιμολόγια από πάροχο σε πάροχο. Η επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης θα προσαρμοστεί στα δεδομένα του πρώτου “παίκτη”, δηλαδή της ΔΕΗ.

Έτσι, οι επιδοτήσεις αναμένεται να μειωθούν κατά 2 λεπτά από τα 0,238 στα 0,218 ευρώ για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες και στα 0,168 από 0,188 ευρώ για τις επόμενες 500. Για τις ακόμη μεγαλύτερες καταναλώσεις, θα έχουμε επιδότηση 0,078 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Ακολουθήστε το trikalatroll.gr στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.