Πόση “πολιτική μαγκιά” είναι τα 7.000 “μονόβολα” του Θανάση Λιούτα.

Δεν ξέρω αν είναι πολιτική μαγκιά να λες ότι πήρες 7.000 μονοσταυρίες  από τις 12.000 περίπου ψήφους που πήρες συνολικά

 Είναι όμως σίγουρα «πολιτική ανοησία» καθόσον  η διαρροή του εν λόγω πολιτικού κατορθώματος, χαρακτηρίζει τη σοβαρότητα του πολιτικού γραφείου αλλά και του ίδιου του υποψηφίου.

Αδιάφορα από το γεγονός ότι οι 7.000 μονασταυρίες  δεν κουμπώνουν ούτε με τους σταυρούς των άλλων υποψηφίων, ούτε με τους συνολικούς σταυρούς που πήρε η Νέα Δημοκρατία, εκτός και αν υποθέσουμε ότι οι άλλοι υποψήφιοι δεν είχαν την τύχη να πάρουν  μονόβολα( οπότε μπράβο τους) ,  παραβλέποντας την ακρίβεια και την ανάλυση των αριθμών, αναγνωρίζουμε ένα πρωτόγνωρο μίγμα «πολιτικής αυταρέσκειας», «πολιτικού εγωισμού» και «υπέρμετρης αλαζονείας» που δεν δικαιολογούνται με κανένα τρόπο.

Πολύ περισσότερο όταν ο κ. Λιούτας στο παρελθόν δεν έχει δείξει τέτοια στοιχεία. Και ακόμη περισσότερο, όταν το trikalatroll.gr από την πρώτη στιγμή αναγνώρισε ότι ο κ. Λιούτας ήταν ο μεγάλος κερδισμένος των εκλογών.

Το αν πήρε, ο συμπαθής βουλευτής της ΝΔ την ψήφο της καρδιάς η την  ψήφο της συμπάθειας ουδόλως ενδιαφέρει τους πολίτες. Ακόμη και τους ψηφοφόρους του.

Άλλωστε ο εκλογικός Νόμος και το Σύνταγμα δεν ξεχωρίζει, το πρώτο από το δεύτερο σταυρό, την ψήφο της καρδιάς από την  ψήφο της συμπάθειας.

 Τις  θεωρεί απολύτως ίσες και τις προσμετρά το ίδιο.

Γιατί λοιπόν μπήκε στην περιπέτεια ο κ. Λιούτας, να τις διαχωρίσει;

 Για να δείξει ότι έχει «μουτζαχεντίν ψηφοφόρους» που τον ακολουθούν πιστά.

 Η μήπως για να καταδείξει ότι το 60% των ψηφοφόρων του πιστεύει ότι μόνο αυτός είναι άξιος και ότι  πέραν αυτού δεν βλέπουν κάποιον άλλο.

 Εν τέλει όλοι ξέρουν ότι ο αγώνας των υποψηφίων, ασχέτως τι λένε ίδιοι, είναι εξοντωτικός και ιδιαίτερα ανταγωνιστικός.  Ο εκλογικός θάνατός σου, η πολιτική ζωή μου.

 Επίσης όλοι ξέρουν ότι όλοι ανεξαιρέτως οι υποψήφιοι, όπου μπορούν, και κυρίως από τους δικούς τους ανθρώπους, ζητούν τα ψηφοδέλτια τους  να έχουν μόνο ένα σταυρό στο όνομά τους, για να μην ενισχυθούν και οι συνυποψήφιοί τους που είναι και το προφανές.

 Το κάνουν όμως με τρόπο και κυρίως δεν το διαλαλούν.

 Διαφορετικά προκαλούν