Πρόκειται για τον ορισμό της «κρεμαστής γέφυρας». Μόνο που οι ζωές όλων κρέμονται από μία κλωστή.
Μπορεί εμείς εδώ στον “πολιτισμένο” κόσμο να απολαμβάνουμε τα επιτεύγματα της σύγχρονης μηχανικής (αν και υπάρχουν και τραγικές αστοχίες, όπως η πτώση της γέφυρας στην Γένοβα), όμως στο τρίτο κόσμο, οι συνθήκες στα οδικά δίκτυα είναι από υποτυπώδεις έως επικίνδυνες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι συμβαίνει σε κάποιες ιδιαίτερα απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη είναι και η γέφυρα που βλέπουμε στο video.
Η γέφυρα Alam βρίσκεται στο Πακιστάν και κατασκευάστηκε ως μία λύση ανάγκης το 1978, μέχρι να φτιαχτεί κάποια άλλη πιο σταθερή γέφυρα από μπετόν.
Όπως φαίνεται και από το video το πέρασμα από την γέφυρα απαιτεί γερά νεύρα και μπόλικη τύχη ώστε να μην πιαστεί κανείς είτε στα καλώδια είτε στα ξύλα που χάσουν πάνω από το κενό.
Οι τοπικές αρχές έχουν βρει την λύση να αστυνομεύουν αυστηρά τη γέφυρα έτσι ώστε να μην υπερβαίνουν τα όρια ταχύτητας, και το βάρος των φορτηγών να μην ξεπερνά τους 20 τόνους.
Όσο για το μέλλον, υπόσχονται ότι θα κατασκευάσουν μία κανονική και ασφαλή γέφυρα,καθώς η περιοχή έχει γίνει πέρασμα και αυτή η τρομακτική γέφυρα είναι ο μοναδικός δρόμος για να ενωθούν οι δύο ακτές του ποταμού.
newsauto