Στέλεχος του ΚΚΕ: “Γκέι και λεσβίες είναι όργανα του… καπιταλισμού”

Για “ομοφοβικό παραλήρημα” καταγγέλλει με ανακοίνωσή της, η παράταξη του Εργατοϋπαλληλικό Κέντρου Πάτρας “Εργατική Ενότητα Ανατροπή”, τον γραμματέα του ΠΑΜΕ και αντιπρόεδρο του ΕΚΠ, Δημήτρη Αγγελόπουλο.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Βανέσα Αλιχού και Γιώργος Παπασπυρόπουλος καταγγέλλουν ότι στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΠ το προηγούμενο Σάββατο, με θέμα το νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το στέλεχος του ΠΑΜΕ που είναι και γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου, δήλωσε εντός πρακτικών ότι “οι γκέι και οι λεσβίες εκπορεύονται από το κράτος των Βρυξελλών και αποτελούν όργανα του καπιταλισμού“.

Σε διευκρινιστική και “ειρωνική” –όπως τονίζεται στην ανακοίνωση– ερώτηση που του τέθηκε εάν από την απεργία που συζητούσε το ΔΣ του ΕΚΠ εξαιρούνταν οι γκέι και οι λεσβίες, δεν απάντησε.

Η εφημερίδα “Πελοπόννησος” αναφέρει σε δημοσίευμά της πως επικοινώνησε με τον Δημήτρη Αγγελόπουλο, ο οποίος δήλωσε σχετικά: “Δεν υπάρχει τίποτα. Ουδέν σχόλιο. Με αυτό θα ασχοληθώ τώρα; Εμάς, αυτό που μας απασχολεί είναι η οργάνωση της απεργίας και τίποτα άλλο”.