Στα Τρίκαλα οι τράπεζες “ξεφτιλίζουν” τους πολίτες, στις “ουρές” των ATM

H κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Η εικόνα στις τραπεζικές θυρίδες απερίγραπτη. Ουρές δεκάδων μέτρων από ηλικιωμένους και ανήμπορους να περιμένουν στο κρύο να εξυπηρετηθούν, για να πάρουν τα λίγα ευρώ, να ψωνίσουν μέρες που είναι.

Η αγανάκτηση των πολιτών στο «κόκκινο».

«Τους δώσαν τόσα λεπτά για να τους στηρίξουνε..  εκμεταλλεύονται τα χρήματά μας άτοκα, μας δανείζουν με τρέλα επιτόκια και όταν έρχεται η ώρα να πάρουμε κάποια χρήματα πρέπει να σταθούμε στο κρύο και  στην ζέστη… μας αναγκάζουν να βγαίνουμε από τα σπίτια μας μετά τις 12 το βράδυ για να μη σταθούμε στις ουρές» είναι μερικές από τις αντιδράσεις των συναλλασσομένων.

Η αλήθεια πάντως είναι, ότι ο αριθμός των ATM στην πόλη είναι μικρός, οι ουρές είναι μεγάλες, ενώ αρκετά ATM είναι ευαίσθητα στις βλάβες αφού άλλα εξ αυτών «μαγκώνουν» τις κάρτες και άλλα μένουν από χρήματα. Αλήθεια επίσης είναι ότι οι μεγάλες ουρές δεν είναι μόνο φαινόμενο των εορτών αφού οι τραπεζικές συναλλαγές έχουν πολλαπλασιαστεί και επιπλέον έχουν αυξηθεί λόγω των επιδομάτων.

Αυτός πάντως που δεν φταίει είναι ο Πολίτης,  ο οποίος και τελικά ξεσπά δικαιολογημένα εναντίων όλων αυτών  που έχουν αφήσει το τραπεζικό τομέα  ανεξέλεγκτο.