Στη Λάρισα ο Κώστας Καραμανλής για την παρουσίαση βιβλίου του Μ. Κοττάκη

Tην Κυριακή 20 Νοεμβρίου παρουσιάζεται στη Λάρισα το βιβλίο του Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή» (εκδόσεις «Λιβάνη»), με καθοριστικούς σταθμούς της διακυβέρνησης 2004-2009. Οι πληροφορίες λένε ότι θα παραστεί o Kώστας Καραμανλής.

Σε μία περίδο που οι γαλάζιες συζητήσεις του παρασκηνίου έχουν φουντώσει στη σκιά των εξελίξεων με τις υποκλοπές η επίσκεψη κι η ομιλία Καραμανλή αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Υπενθυμίζεται ότι στην ομιλία του στα Ανώγεια πήρε ρητή και πολύ καθαρή θέση για το σκάνδαλο των υποκλοπών, η οποία ήρθε σε πλήρη και μετωπική σύγκρουση με τη γραμμή του πρωθυπουργού.

«Σε τέτοιου είδους καταστάσεις η κάθαρση επέρχεται μόνο εφ’ όσον αποσαφηνιστούν πλήρως. Το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για τη δημοκρατική ομαλότητα.

Φως λοιπόν! Άπλετο φως!» είχε πει ο πρώην πρωθυπουργός, για στείλει στη συνέχεια ξεκάθαρο μήνυμα προς το Μαξίμου, λέγοντας ότι «το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο».