Στο νοσοκομείο με στρεπτόκοκκο και τα δύο παιδιά της Λαρισαίας που δίνει μάχη για τη ζωή της

Τα δύο ανήλικα παιδιά της βρέθηκαν και εκείνα θετικά στον στρεπτόκοκκο με ήπια συμπτώματα και νοσηλεύονται προληπτικά στην παιδιατρική κλινική – Δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο η 40χρονη μητέρα.

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της 40χρονης μητέρας, που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με προχωρημένα συμπτώματα πυογόνου στρεπτόκοκκου.

Η 40χρονη δεν έχει διαφύγει ακόμα τον κίνδυνο, ενώ σύμφωνα με την εκπομπή “Live News” του Mega, τα δύο ανήλικα παιδιά της βρέθηκαν και εκείνα θετικά στον στρεπτόκοκκο με ήπια συμπτώματα και νοσηλεύονται προληπτικά στην παιδιατρική κλινική.

Ο Μιχάλης Γιαννακός, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ δήλωσε: “Και τα δύο παιδιά της σήμερα νοσηλεύονται προληπτικά στην παιδιατρική κλινική, είναι όμως καλά στην υγεία τους”.

Όπως λένε οι γιατροί, κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσουν στη ζωή τη μητέρα, αφού η 40χρονη ως επακόλουθο βαριάς σηψαιμίας παρουσίασε πολυοργανική ανεπάρκεια.

Ο Κωνσταντίνος Λαρίσης, μέλος του σωματείου εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας, εξήγησε:

“Ήρθε με καθυστέρηση και γι΄ αυτό το λόγο έγιναν όλα αυτά. Υπήρχε μία επιπλοκή, για αυτό διασωληνώθηκε αμέσως. Έχει προκαλέσει πρόβλημα σε όλα τα όργανα του οργανισμού να μην λειτουργούν”.

Η μητέρα δύο παιδιών μεταφέρθηκε την περασμένη Τρίτη στα επείγοντα με έντονη δύσπνοια και υψηλό πυρετό. Οι γιατροί διαπίστωσαν την σοβαρότητα της κατάστασης και διασωληνώθηκε άμεσα.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ανέφερε: “Πρόκειται για μία σπάνια επιπλοκή σε έναν άνθρωπο ο οποίος δεν φαίνεται να έχει κάποια υποκείμενα νοσήματα. Ο στρεπτόκοκκος εάν δεν πάρουμε αντιβίωση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και μετά τη λοίμωξη, δηλαδή να μας πειράξει στην καρδιά και στους νεφρούς”.

Η 40χρονη, αν και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, χρειάστηκε τη συνδρομή γιατρών και από το πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας επιπλέον καρδιολόγος με τη βοήθεια νοσηλευτικού προσωπικού χρειάστηκε για να τοποθετηθεί ενδοαορτική αντλία και να ενισχύσει τη λειτουργία της καρδιάς, μετά από επεισόδιο ανακοπής.

“Συνδράμουμε κι εμείς ως πανεπιστημιακό νοσοκομείο με προσωπικό ιατρικό και νοσηλευτικό και υλικό αναλώσιμο. Είναι μία πολύ μεγάλη βοήθεια, ελπίζουμε η κοπέλα να μπορέσει να ανακάμψει από αυτό, από τη βαριά σηψαιμία και το σοκ το τοξικό που έχει περιέλθει”, είπε ο Κωνσταντίνος Λαρίσης, μέλος του σωματείου εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας.

Η 40χρονη γυναίκα δεν έχει εμφανίσει ακόμα σημάδια βελτίωσης, με τους γιατρούς να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια.