“Συμφωνία τιμής με τους πολίτες των Τρικάλων”, έκανε στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο, ο Μ. Χατζηγάκης

Το δικό του στίγμα για την επόμενη ημέρα, μέσα από το μεστό του πολιτικό λόγο, έδωσε σ`ένα ασφυκτικά γεμάτο Πνευματικό Κέντρο από πολιτικούς του φίλους και θεσμικούς, ο εν δυνάμει υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ στο νομό Τρικάλων κ. Μικέλης Χατζηγάκης.

Στην ομιλία του Μικέλη Χατζηγάκη που προλόγισε η γνωστή δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη, ο Μικέλης Χατζηγάκης εστίασε στα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και την καθημερινότητα των πολιτών, όπως είναι η ενεργειακή κρίση, ο πληθωρισμός και η ακρίβεια, η κλιματική αλλαγή και η πράσινη ανάπτυξη.

Παράλληλα κατάθεσε τις δικές του προτάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας σ΄αυτή την δύσκολη ενεργειακή συγκυρία με την αξιοποίηση του αέρα, του ήλιου και του νερού, τριών πηγών ενέργειας που αφθονούν στην Ελλάδα.

Πρότεινε επίσης 5 τομές που θα αλλάξουν το πολιτειακό σύστημα στη χώρα και θα εξελίξουν τον πολιτικό βίο σε ένα πολύ καλύτερο επίπεδο:

  1. Υιοθέτηση ενός εκλογικού συστήματος με βάση ντο γερμανικό μοντέλο, δηλαδή του 1/3 των βουλευτών να εκλέγεται με λίστα και τα 2/3 μέσα από το λαό.
  2. Να διεξάγονται εκλογές κάθε 4 χρόνια, ούτε πριν ούτε μετά.
  3. Μείωση του αριθμού των Βουλευτών από 300 σε 200.
  4. Να γίνεται με σωστό τρόπο το πόθεν έσχες και
  5. Ο ΠτΔ να εκλέγεται από το λαό.

Ο κ. Μικέλης Χατζηγάκης κυρίσοντας ουσιαστικά την έναρξη του προεκλογικού του αγώνα στη πόλη των Τρικάλων ενόψει της επικείμενης Εθνικής αναμέτρησης, αφού είχε προηγηθεί προ μηνών η ομιλία του στην Καλαμπάκα, ζήτησε την στήριξη των πολιτών, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως ο ίδιος θα τιμήσει στο ακέραιο την εμπιστοσύνη τους, υπηρετώντας την πολιτική με αρχές και αξίες. Χωρίς εξαρτήσεις και για το καλό του τόπου

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, οι Δήμαρχοι Τρικκαίων, Μετεώρων και Πύλης Δημήτρης Παπαστεργίου, Θοδωρής Αλέκος και Κώστας Μαράβας, Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολλοί άλλοι