ΣΥΡΙΖΑ: Προαναγγέλλει τροπολογία για επίδομα 600 ευρώ σε γιατρούς και εκπαιδευτικούς

Την κατάθεση τροπολογίας από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η οποία θα αφορά την επέκταση του επιδόματος των 600 ευρώ στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, της παιδείας και της καθαριότητας, προανήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά τις εσωκομματικές αντιδράσεις που προκαλούνται στην Κουμουνδούρου από την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή του επιδόματος για τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς που είχε εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη και το οποίο επίδομα ψηφίστηκε στη Βουλή τη μέρα που ανακοινώθηκε ο θάνατός του.

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε χαρακτηριστικά:

Να δοθούν 600 ευρώ σε όλο το προσωπικό του ΕΣΥ και των εποπτευόμενων φορέων του υπ. υγείας, συμπεριλαμβανομένων και των συμβασιούχων παντός τύπου. Να δοθούν στους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές, όλων των βαθμίδων καθώς και στο επιστημονικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό των πανεπιστημίων.

Θα το ψηφίσετε; Ως υπουργός, ως γιατρός, καταλαβαίνετε την ανάγκη του κόσμου εκεί; Ένα ναι ή ένα όχι. Εκτός αν θέλετε να ακολουθήσετε τον Πρωθυπουργό σας και απλώς να αποχωρήσετε από την αίθουσα“.