Σ`ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο, ο Ασκληπιός γιόρτασε τα 40 χρόνια προσφοράς στην παράδοση

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το απόγευμα του Σαββάτου στη κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων, η μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση του Χορευτικού-Λαογραφικού Ομίλου Τρικάλων «Ο Ασκληπιός», με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο «Ασκληπιός», υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων και την αμέριστη συμπαράσταση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, παραβρέθηκαν εκατοντάδες χορευτές και χορεύτριες, εκπροσωπώντας όλα τα τμήματα του ομίλου.

Παρουσιάστηκαν από όλα τα χορευτικά τμήματα του Ασκληπιού χοροί Ασπροποτάμου, Αριδαίας, Δυτικής Θεσσαλίας και Ανατολικής Ρωμυλίας.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε ο Στέφανος Μπαντόλας ενώ χαιρέτισαν οι πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Σούλιος, Υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, Βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα, Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ντίνος Μπάρδας και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μιχάλης Λάππας, που παράλληλα απένειμαν τιμητικές πλακέτες στους χορευτές του Ασκληπιού.

Παλιοί και νέοι, οι οποίοι τιμήθηκαν σ΄ αυτή τη λαμπρή γιορτή, για την προσφορά τους, το ήθος και την αγάπη τους στον «Ασκληπιό» . Μαζί τους τιμήθηκαν οι χοροδιδάσκαλοι και οι μουσικοί που, υπηρέτησαν την παράδοση με τα βιώματά τους, τις γνώσεις και την εμπειρία τους. Ιδιαίτερα συγκινημένοι σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης ήταν και οι πρωτεργάτες και ιδρυτές του «Ασκληπιού», αδελφοί Νίκος και Γιάννης Σούλιος.

Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν και πήραν μέρος τα χορευτικά των αδελφών Συλλόγων :

Θεσσαλικού Συλλόγου Νυρεμβέργης «Τα Μετέωρα», με τον οποίο ο «Ασκληπιός» διατηρεί φιλία και συνεργασία από το 1988 και οι Σύλλογοι αδελφοποιήθηκαν στη Νυρεμβέργη το 2014

Τρικαλινού Συλλόγου Θεσσαλονίκης «Ο Ασκληπιός», με τον οποίο επίσης συνεργάζεται ο «Ασκληπιός» Τρικάλων για πολλά χρόνια.

Τα χορευτικά συνόδεψε η θαυμάσια πολυμελή Παραδοσιακή και λαϊκή ορχήστρα που αποτελείται από τους: Χρυσόστομο Μητροπάνο τραγούδι- Κων/νο Δεδούση κλαρίνο-Χρήστο Κιτσόπουλο καβάλι- Σωτήρη Γοργογέτα τραγούδι- Λευτέρη Γάλλο βιολί – Σβάρνα Τάσο Λαούτο- Νίκο Μότσελο γκάιντα-Βασίλη Γαλάνη κρουστά – Δήμητρα Καλλιάρα τραγούδι- κανονάκι- Μίλτο Κρανιά μπουζούκι και τραγούδι.