Τέλη Φεβρουαρίου ανακοινώνονται τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. Τα ονόματα που έχουν κλειδώσει στα Τρίκαλα

Συμπληρώνεται σιγά σιγά το παζλ των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας για τις εθνικές εκλογέςΒούληση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου να έχει ολοκληρωθεί, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, η κατάρτιση των ψηφοδελτίων του κόμματος σε όλη την επικράτεια, ώστε και οι υποψήφιοι να έχουν ικανό χρόνο για την προεκλογική τους εκστρατεία και η ΝΔ να μπει πια στην τελική ευθεία για τις κάλπες.

Το τελευταίο εξάμηνο, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης και ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη Θανάσης Νέζηςσυναντούν τακτικά υποψηφίους, μελετούν βιογραφικά, δέχονται εισηγήσεις και αξιολογούν προτάσεις.

Πλέον η στελέχωση των ψηφοδελτίων βαίνει προς ολοκλήρωση και σε σχέση με το 2019 διαθέτουν περισσότερες γυναίκες, εκπροσώπους της λεγόμενης Generation Z (η γενιά που γεννήθηκε από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 και μετά) και πολλούς που ρίχνονται για πρώτη φορά στη μάχη του σταυρού.

Τα «Π» παρουσιάζουν σήμερα 170 συνολικά ονόματα που έχουν «κλειδώσει», σε αθροιστικά 15 εκλογικές περιφέρειες της χώρας, μεταξύ των οποίων και οι δύο μεγάλες πόλεις, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εκτός από ορισμένες εκκρεμότητες, που περιλαμβάνουν από την τελική απόφαση του Κώστα Καραμανλή αν θα αποσυρθεί ή όχι από την ενεργό πολιτική, μέχρι την απόφαση της ΝΔ αν θα είναι υποψήφιος ή όχι ο Σταμάτης Πουλής στη Δυτική Αττική, στις 15 αυτές περιφέρειες τα ψηφοδέλτια έχουν κλείσει σχεδόν κατά 100%.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες των «Π», το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο νομό Τρικάλων έχει ως εξής:

Βλαχογιάννης Ηλίας, υποστράτηγος ΕΛΑΣ ε.α.
Ξανθή Χαρίκλεια, δημοσιογράφος
Λιούτας Θανάσης, γεωπόνος
Παπακώστα-Παλιούρα Κατερίνα, δικηγόρος
Σκρέκας Κώστας, πολιτικός μηχανικός
Χατζηγάκης Μικέλης, οικονομολόγος