Τέσσερις επιστήμονες – καθηγητές του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, κατατάσσονται στους καλύτερους διεθνώς

Δεκαπέντε επιστήμονες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μεταξύ αυτών τέσσερις του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, συμπεριλαμβάνονται στην κατάταξη της Research.com, με τους καλύτερους καθηγητές πανεπιστημίων παγκοσμίως.

Σε ευχαριστήρια ανακοίνωση του προέδρου ΤΕΦΑΑ Τρικάλων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας κ. Νικόλαου Διγγελίδη για την διάκριση τεσσάρων επιστημών του τμήματος στη λίστα Research.com, αναφέρονται τα εξής:

“Η Research.com είναι μια ακαδημαϊκή πλατφόρμα για επιστήμονες από διάφορα πεδία και πρόσφατα ανακοίνωσε τη λίστα με το καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου (https://research.com/university-rankings/best-global-universities/gr). Η λίστα αυτή είναι σχετικά νέα, ωστόσο έχει υιοθετηθεί από πολλά πανεπιστήμια όπως MIT, Harvard, Oxford, Cambridge University κτλ.

Συνολικά φαίνεται ότι μεταξύ όλων των ιδρυμάτων που περιλαμβάνονται στη λίστα:

· Πανεπιστήμια από την Ευρώπη φαίνεται ότι καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο ποσοστό (39.4%)

· Πανεπιστήμια από τις ΗΠΑ καταλαμβάνουν το 23.4%.

· Το Harvard University φιλοξενεί το μεγαλύτερο αριθμό επιστημόνων στον κόσμο (2113 ακαδημαϊκούς).

· 9 ελληνικά πανεπιστήμια βρίσκονται στις θέσεις από το 326 μέχρι το 969, μεταξύ αυτών και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Στην ίδια λίστα φαίνεται ότι 15 επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διακρίνονται με βάση τα κριτήρια της πλατφόρμας που αφορούν στα metrics των συναδέλφων (https://research.com/university/university-of-thessaly).

Με ιδιαίτερη χαρά για το Τμήμα μας βλέπουμε 4 συναδέλφους, τον κ.Κουτεντάκη, Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος, τον Καθηγητή κ.Γούδα, τον Καθηγητή κ.Θεοδωράκη, και τον Καθηγητή και Κοσμήτορα κ.Παπαϊωάννου.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους”