Τα τρακτέρ στο κέντρο των Τρικάλων, κατεβάζουν οι αγρότες το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου

Τα τρακτέρ στους κεντρικούς δρόμους των Τρικάλων ετοιμάζονται να κατεβάσουν οι αγρότες το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για το μειωμένο εισόδημα, το υψηλό κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων “Η Άνοιξη”, καλεί όλους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, ενάντια στην ακρίβεια και τους πλειστηριασμούς.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΟΑΣΤ:

“Συνάδελφοι αγρότες, κτηνοτρόφοι, με τις τιμές του πετρελαίου και του ηλεκτρικού ρεύματος να έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, κάτι που μας πλήττει διπλά, καθώς επιβαρυνόμαστε τόσο για την καλλιέργεια όσο και για την οικιακή χρήση, και με τις τιμές στα αγροεφόδια και στα λιπάσματα να είναι σημαντικά αυξημένες, σε αντίθεση με τις πολύ χαμηλές τιμές που έχουν όλα τα αγροτικά προϊόντα ξέρουμε ότι άλλος δρόμος δεν υπάρχει πέρα από τον μαζικό, οργανωμένο αγώνα.
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων “Η Άνοιξη” καλεί όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού να συμμετέχουν μαζικά, με τα τρακτέρ τους στο συλλαλητήριο που οργανώνεται από συνδικάτα και μαζικούς φορείς του νομού το Σάββατο 17/12 και ώρα 12:30 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (προσυγκέντρωση των τρακτέρ 11:00 στα σχολεία της Μπάρας).
Ενάντια στην φτώχεια και στην παγωνιά που μας καταδικάζουν οι πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ε.Ε., ορθώνουμε το αναστημά μας. Βγαίνουμε στο δρόμο γιατί ξέρουμε καλά πως όποιες κατακτήσεις είχαμε τα τελευταία χρόνια μόνο μέσα από αγώνες τις είχαμε.
Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και ενώνουμε την φωνή μας με την φωνή όλων των βιοπαλαιστών αγροτών ενάντια στην πολιτική που μας ξεκληρίζει, την πολιτική της ακρίβειας, των ανατιμήσεων, της αύξησης του κόστους καλλιέργειας και του κόστους ζωής.
Συμμετέχουμε στην πανελλαδική σύσκεψη στις 8 Γενάρη, στις 12 μ., στη Νίκαια Λάρισας, που καλεί η πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων, για τον καλύτερο συντονισμό και την κλιμάκωση της δράσης μας σε όλη την Ελλάδα.
Διεκδικούμε:
— Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια.
— Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
— Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος.
— Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

Για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα μας προχωράμε στις παρακάτω περιοδείες:
Δευτέρα 12/12 19:00 Μικρό Κεφαλόβρυσο
Τρίτη 13/12 20:00 Φήκη
Τετάρτη 14/12 19:00 Μεγαλοχώρι
Πέμπτη !5/12 20:00 Νομή
Παρασκευή 16/12 20:00 Ζάρκο

Ακολουθήστε το trikalatroll.gr στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.