Το ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ στα Τρίκαλα. Οι δύο που είναι ο εξής ένας

 

Εκτενές ρεπορτάζ του iefimerida για τα ψηφοδέλτια του ΠΑ.ΣΟ.Κ ανά την επικράτεια, αναφέρει για το νομό Τρικάλων ότι μόνο δύο ονόματα έχουν “κλείσει” τη συμμετοχή τους στο συνδυασμό. O Γιώργος Οικονόμου και η Λένα Χαλβατζά.

Με τη συμμετοχή της τελευταίας να παραμένει αμφίβολη, σύμφωνα με πληροφορίες του trikalatroll.gr.

Χαρακτηριστικό του ρεπορτάζ του έγκυρου iefimerida, είναι ότι ενώ το ΠΑ.ΣΟ.Κ παρουσιάζει πληθώρα υποψηφίων στις άλλες εκλογικές περιφέρειες, στα Τρίκαλα παρατηρείται ένδεια και επιβεβαιώνει τις διαρροές για δυστοκία στη συγκρότηση ψηφοδελτίου στο νομό.

Γράφει σχετικά:

“Επιθετικό σχεδιασμό 40 ημερών, μέχρι τα Χριστούγεννα έχει εκπονήσει το ΠΑΣΟΚ φουλάροντας τις μηχανές σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Μετά το σήμα Μητσοτάκη στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ο οποίος με την ομιλία του έθεσε τα διλήμματα των εκλογών αλλά και έδωσε το άτυπο σήμα έναρξης της μακράς προεκλογικής περιόδου, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη με τους συνεργάτες του. Μεταξύ άλλων μετείχαν οι Ανδρέας Σπυρόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Μάντζος, Μιχάλης Κατρίνης, Νίκος Σαλαγιάννης, Κώστας Σκανδαλίδης, Ευαγγελία Λιακούλη, Αναστασία Σιμητροπούλου.

Στη σύσκεψη αυτή αποφασίστηκε ένα ευρύ πρόγραμμα περιοδειών που ήδη υλοποιείται. Την Τρίτη, ο κ. Ανδρουλάκης πήγε στην αγορά της Καλλιθέας, την Πέμπτη στο Πολυτεχνείο, σήμερα μιλά στο Άργος. Θα ακολουθήσουν και άλλες περιοδείες στην περιφέρεια (Κρήτη, Πιερία, Καβάλα κ.α.).

Τη Δευτέρα το πρωί ο Ν. Ανδρουλάκης έχει οργανώσει συνέντευξη Τύπου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» για τις υποκλοπές. Παρόντες θα είναι ο συνταγματολόγος Ν. Αλιβιζάτος καθώς και οι νομικοί σύμβουλοι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καλαντζόπουλος, Χρήστος Κακλαμάνης και Μανώλης Βελεγράκης. Εξάλλου την Κυριακή δημοσιεύεται στο «Βήμα» άρθρο του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων.

Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για την επιτροπή PEGA, θα οργανωθούν εξορμήσεις στελεχών στην περιφέρεια με αιχμή την ακρίβεια, το μοντέλο ανάπτυξης για τη χώρα, και το κράτος δικαίου. Με λίγα λόγια: «το ΠΑΣΟΚ περνά στην αντεπίθεση, αναδεικνύοντας προβλήματα, λύσεις και προβάλλοντας προγραμματικές στιβαρές και όχι λαϊκιστικές, θέσεις» όπως συμπυκνώνει στέλεχος της Χ. Τρικούπη.

Κεντρική Επιτροπή 10-11 Δεκεμβρίου

Η Κεντρική Επιτροπή που αναβλήθηκε – κατ’ άλλους λόγω πληροφοριών περί επίσπευσης των εκλογών, κατ’ άλλους επειδή απλώς δεν ήταν έτοιμα τα ψηφοδέλτια – ορίστηκε για τις 10-11 Δεκεμβρίου. Εκεί θα παρουσιαστεί και ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοδελτίων και ο Νίκος Ανδρουλάκης θα κάνει το εναρκτήριο σάλπισμα για τις εκλογές.

Στο πλαίσιο της τελικής ανασύνταξης, εντάσσεται και η ανακοίνωση των ανθρώπων που θα στελεχώσουν τους τομείς του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί ότι γραμματέας στον Πολιτικό Σχεδιασμό ανέλαβε ο Παναγιώτης Δουδωνής και το Οργανωτικό οι Αναστασία Χατζηδάκη και Νίκος Δασκαλάκης.

Σενάρια για εκλογές τέλη Φλεβάρη-αρχές Μάρτη

Οι «εκπλήξεις» στα ψηφοδέλτια αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα, σε συνάρτηση και με τον χρόνο των εκλογών. Επ’ αυτού τα σενάρια δίνουν και παίρνουν καθώς άλλοι εκτιμούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τις προκηρύξει όσο αργότερα γίνεται, ενώ αρκετοί θεωρούν ότι είναι πολύ πιθανόν να στηθούν κάλπες με την παλιά απογραφή, που ξεκινά να ισχύει από τις αρχές Μαρτίου. Σε αυτό το σενάριο, οι πρώτες κάλπες με απλή αναλογική θεωρούν ότι θα στηθούν 26 Φεβρουαρίου ή 5 Μαρτίου και οι δεύτερες με το μπόνους της ενισχυμένης αναλογικής περίπου ένα μήνα μετά, 2 ή 9 Απριλίου με το Πάσχα να πέφτει 16/4.

Οι υποψήφιοι

Η επιτροπή ψηφοδελτίων υπό τους Β. Αργύρη, Ν. Σαλαγιάννη, Μ. Όθωνα έχει ολοκληρώσει κατά 100% την εισήγησή της για τα ψηφοδέλτια αν και δεν ανακοινώνονται ακόμη καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν και αλλαγές/προσθήκες λόγω της πληθώρας υποψηφίων.

Μέχρι στιγμής ο «χάρτης» των υποψηφιοτήτων για τη Θεσσαλία διαμορφώνεται ως εξής:

Λάρισα: Ευαγγελία Λιακούλη, Θωμάς Παπαλιάγκας.

Τρίκαλα: Λένα Χαλβατζά, Γιώργος Οικονόμου.

Μαγνησία: Δημήτρης Τσιμπανάκος (οικονομολόγος), ο διεθνολόγος Γιώργος Πετρουλάκης , ο γιατρός Νίκος Χαυτούρας, οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Χορταργιάς και Γιάννης Αναστασίου, Αποστόλης Κανναβός, Φώτης Χατζηδημητρίου, η Άσπα Γοσποδίνη.”

 

 

iefimeria